KOMPANIJE I TRŽIŠTA

BH Telecom: Rast prihoda i dobiti za sedam mjeseci 2023.

Ukupni prihodi bili su 304,6 miliona KM, što je više za 18,9 miliona KM ili za 7% u odnosu na 2022. godinu, izvijestili su iz kompanije

BH Telecom: Rast prihoda i dobiti  za sedam mjeseci 2023.

Najznačajniji trendovi u finansijskom poslovanju BH Telecoma u prvih sedam mjeseci ove godine su pozitivni, izvijestili su iz BH Telecoma. 

- Ukupni prihodi su ostvareni u iznosu od 304,6 miliona KM, što je više za 18,9 miliona KM ili za 7% u odnosu na ostvarenje prihoda iz istog perioda 2022. godine, a u odnosu na plan prihoda, ostvareni prihodi su veći za 1,3 miliona KM.  Ostvarena bruto dobit za sedam mjeseci ove godine iznosi 35,1 milion KM i u odnosu na plan je veća za 5,6 miliona KM ili za 19%, naveli su iz kompanije u povodu obilježavanja Dana BH Telecoma, 5. septembra.

.Kada je riječ o prihodu, pojašnjavaju iz kompanije, povećanja se, uz ostala, bilježe u oblasti usluga za porodični segment, segment mobilnih korisnika i segment poslovnih korisnika. 

BH Telecom obilježava svoj dan u znak sjećanja na 1993.godinu, kada su, prije tačno 30 godina, u najtežim ratnim uslovima stručnjaci ove kompanije /*tadašnjeg Javnog preduzeća PTT saobraćaja BiH/, uspjeli montirati i pustiti u rad međunarodnu satelitsku vezu Bosna i Hercegovina – Švicarska (Sarajevo – Basel), uz korištenje međunarodnog koda 387, dodijeljenog Bosni i Hercegovini od Međunarodne telekomunikacione unije /ITU/ te godine, putem EUTELSAT-a.

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
2.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.