KOMPANIJE I TRŽIŠTA

NLB želi veći tržišni udio u Federaciji BiH

NLB Banka zainteresovana je za ukrupnjavanje tržišta u regionu, a željela bi povećati tržišišni udio u FBiH i ući na tržišta Hrvatske i Albanije

NLB želi veći tržišni udio u Federaciji BiH

NLB Banka zainteresovana je za ukrupnjavanje tržišta u regionu, a između ostalog željela bi povećati tržišni udio u Federaciji BiH i ući na tržišta Hrvatske i Albanije, izjavio je u razgovoru za podgoričke vijesti predsjednik Uprave Banke Blaž Brodnjak.

- Vjerovatno da će biti još ukrupnjavanja jer je situacija u pojedinačnim zemljama različita. U Crnoj Gori smo zadovoljni pozicijom koju imamo po aktivi. Potencijalno vidimo sebe u ukrupnjavanju na tržištima gdje imamo relativno manju poziciju (Federacija BiH) i ulazak u Hrvatsku i Albaniju gdje nas uopšte nema. Na taj način zaokružili bismo cijeli Zapadni Balkan. U Crnoj Gori smo zastupljeni sa oko 16 odsto, kupili smo Komercijalnu banku i napravili manji akvizicijski korak, a zainteresovani smo za ulazak u Hrvatsku gdje još nismo prisutni zbog neriješenih problema koji datiraju još iz bivše Jugoslavije, objasnio je Brodnjak.

On je istakao da pripada generaciji koja javno tvrdi da imamo ne samo priliku, nego i odgovornost, da pustimo prošlost iza sebe i da dođemo do dogovora koji će omogućiti svjetliju budućnost u regionu.

- NLB je dobro pozicionirana, prirodni je i strateški partner za Hrvatsku jer je ona treći ili četvrti trgovinski partner sa Slovenijom i Srbijom i najznačajniji partner u BIH. U tako povezanom regionu mi možemo biti oslonac za trgovinsko finansiranje i praćenje trgovinskih i robnih tokova. NLB vidim kao regionalnu platformu za rast blagostanja i kreiranja bolje budućnosti za naš region, koji je naš dom, kazao je Brodnjak.

Foto: Blaž Brodnjak - NLB

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.