KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Otvoren Mega Diskont u Tuzli, uskoro starta i tvornica sladoleda

Ulaganje u tvornicu sladoleda u Domaljevcu je od oko 20 miliona KM, a biće zaposleno novih 100 radnika

Otvoren Mega Diskont u Tuzli, uskoro starta i tvornica sladoleda

Tuzla, 12. oktobra 2023. – Novi MEGA Diskont u Tuzli, koji je svečano otvoren u prostorima bivšeg kina Mladost, peta je poslovnica u Tuzli i ujedno 50-a maloprodajna poslovnica kompanije Yimor na području Bosne i Hercegovine. 
MEGA Diskont će, kao i u svim svojim maloprodajnim objektima, ponuditi širok asortiman proizvoda po niskim cijenama, od robe široke potrošnje, prehrambenih proizvoda, tekstila, igračaka, posuđa i drugog, s posebnim naglaskom na podršku i promociju domaće proizvodnje u Bosni i Hercegovini. U ponudi se nalazi gotovo 6.000 artikala i više od 600 brendova, kako iz Bosne i Hercegovine, tako i iz inostranstva.
Zlatko Oršolić, direktor kompanije Yimor, koja posluje od 1989., ističe kako će širenje i otvaranje novih maloprodajnih objekata biti nastavljeno u cijeloj Bosni i Hercegovini, uz naglasak na jačanju proizvodnje u BiH. S ponosom otkriva i novu investiciju u prvu tvornicu sladoleda u Bosni i Hercegovini koja uskoro kreće u proizvodnju. Riječ je o ulaganju većem od gotovo 20 miliona KM, tvornica se nalazi u Domaljevcu, a s punim kapacitetom zaposlit će novih 100 radnika. Time će se broj zaposlenih u Yimoru povećati na više od 900!

Kakojeranijenajavljeno, plan je, između ostalog, dio od oko 70% proizvodnje pripremiti i za izvoz, čime će YimoR postati i prvi izvoznik sladoleda proizvedenog u BiH za ino tržište.


 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.