KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Ninković počinje gradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Doboju

Srušena je zgrada stare opštine, a u toku je raščišćavanje zemljišta koje je firmi Invest gradnja prodato za oko dva miliona KM

Ninković počinje gradnju stambeno-poslovnog kompleksa u Doboju

U Doboju je srušena stara zgrade opštine, a u toku je raščišćavanje zemljišta za  izgradnju stambeno-poslovnog kompleksa.

Stari objekat u Hilandarskoj ulici, zajedno sa zemljištem prodat je biznismenu Petru Ninkoviću, vlasniku građevinske firme Invest gradnja za oko dva miliona KM. Odluku je u proljeće ove godine donijela većina odbornika u Skupštini grada Doboj.

Sva opštinska administracija ranije je iseljena iz dotrajalog objekta, a preselili su se većinom u prostorije Slobomir P univerziteta, koji je dio grupacije Slobomir, vlasnika Slobodana Pavlovića koji je poginuo u saobraćajnoj nesreći 2021. godine, piše Antkorupcija.ba. Doboj namjerava da uz pomoć Vlade Republike Srpske izgradi novu gradsku administraciju, na lokaciji nove crkve, na mjestu gdje su sada livade i bašte.

Udruženje ‘Budimo ljudi’ tvrdi da će u gradskom parku biti posječeno 78 stabala u gradskom parku te zauzet dio ulice, kako bi se pogodovalo investitoru. 
Za danas u 11 časova najavljena je javna rasprava o svemu, a prisustvo je najavila i grupa građana koja se zalaže da Doboj konačno u centru dobije i centralno spomen obilježje za 2200 poginulih boraca. Traže i vraćanje prodatog zemljišta opštini, te gradnju nove upravne zgrade gradske administaracije na staroj lokaciji.

Kompanija  Invest Gradnja je na svojoj web stranici  predstavila stambeno-poslovni kompleks Garden Park u centru grada pored gradskog parka sa centralnim trgom. Kompleks se sastoji od tri zgrade, a stanovi su od prvog do sedmog sprata.
Navodi se da stambeno- poslovni kompleks predstavlja produžetak gradskog parka i čini zajedničko čvorište ispunjeno zelenilom.

Foto: PrintScreen, Invest Gradnja

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.