KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Fortenova grupa preuzima slovenski Tuš

Fortenova na kraju ponudila nešto višu otkupnu cijenu od njemačkog trgovačkog lanca Rewe

Fortenova grupa preuzima slovenski Tuš

Prema neslužbenim informacijama novina Delo i Finance, Mercator, odnosno njegov vlasnik, hrvatska grupacija Fortenova, danas će preuzeti maloprodaju i veleprodaju Tuša, koji je već duže vrijeme u ozbiljnim problemima. Transakcija je vrijedna oko 30 miliona eura.
Kako prenose te dvije novine, na kraju procesa prodaje trgovačkog lanca Tuš, koji je u 80-postotnom vlasništvu Alfa fonda i 20-postotnom vlasništvu Mirka Tuša, ostala su dva ponuđača, no na kraju je Fortenova bila uvjerljivija. Ponudila je nešto višu otkupnu cijenu od njemačkog trgovačkog lanca Rewe.

Prema neslužbenim informacijama novina, Fortenova će preuzeti Engrotuš i veleprodaju Cash&carry, dok će drogerije ostati u vlasništvu porodice Tuš. Nekretnine bi trebale ostati Alfa trustu ili povjeriocima Engrotuša.

Trgovački lanac Tuš, četvrti po veličini u Sloveniji,već neko vrijeme je na prodaji. Finansijski fond Alfi, u čijem je vlasništvu tvrtka Engrotuš, još od kraja prošle godine provjerava interes potencijalnih ponuđača za kupnju.

Foto:Tuš

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.