KOMPANIJE I TRŽIŠTA

KFC uskoro otvara treći restoran u Sarajevu

Firma Tastra Sarajevo, koja je nosilac franšize za svjetski poznati lanac restorana,  novu podružnicu otvara u Štrosmajerovoj ulici

KFC uskoro otvara treći restoran u Sarajevu

Kentucky Fried Chicken (KFC) uskoro će ortvoriti četvrti restoran u Bosni i Hercegovini, treći u Sarajevu, izvještava Indikator.ba.
Firma Tastra d.o.o. Sarajevo, koja je nosilac franšize za svjetski poznati lanac restorana,  novu podružnicu otvara na atraktivnoj lokaciji u Štrosmajerovoj ulici.
Ovo će biti četvrti KFC restoran u Bosni i Hercegovini nakon što je prošlog ljeta otvoren prvi u Sarajevo City Center-u, potom restoran u krugu Bingo City Centra u naselju Miljacka i drive-in u Mostaru, u Bišće polju, na lokaciji nekadašnjeg MCDonaldsa.

Firma Tastra d.o.o. Sarajevo nedavno je unekoliko promijenila vlasničku strukturu. Preduzeće, koje je od osnivanja u januaru 2021.godine imalo četiri vlasnika,  ostalo je bez jednog osnivača.
Damir Muhić, koji je imao 22,5 posto učešća u firmi, izašao je iz vlasništva, a njegove udjele popola su preuzeli Amel Dizdarević i Mirza Hurem.
Nakon ove promjene u  kapitalu društva koji iznosi 20.000 KM, Amel Dizdarević sada ima udio od 11.250 KM, odnosno 56,25 %, a Mirza Hurem 6.750 KM, odnosno 33,75 posto.Treći vlasnik Mehmed Pozderac ostao je na 2.000 KM, odnosno na 10 posto.

Foto: Indikator.ba, Pixabay

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
2.5
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.