KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Belamionix početkom decembra otvara svoj najveći tržni centar

Površina objekta je 19.830 metara kvadratnih, u prizemlju je smješten hipermarket, a na spratu se nalaze poslovni prostori

Belamionix početkom decembra otvara svoj najveći tržni centar

Kompanija Belamionix iz Brčkog otvorit će  vrata svog najvećeg prodajnog objekta - Tržnog centra Tuzla  7 decembra.
Za potrebe hipomarketa u ovom centru Balamionix je nedavno rraspisao oglas za 60 radnika, 50 trgovaca i 10 ugositeljskih radnika. 
Tržni centar u Tuzli u Ulici Husinskih rudara, u naselju Milaedije izgrađen je na prostoru gdje je nekad bio proizvodni pogon firme Resod-Guming. Belamionix je zemljište površine  13.088 m2 kupio 2019. godine plativši ga 1,35 miliona KM.
Površina objekta je 19.830 metara kvadratnih. U prizemlju je smješten hipermarket, a na spratu se nalaze poslovni prostori za iznajmljivanje, restoreani, caffe-i. Objekat je prekriven neprohodnim krovom sa ostaklenim segmentom u sredini koji dodatno naglašava estetiku samog objekta, te vrši funkciju prirodnog osvjetljenja unutrašnjosti.
Objekat ima i 150 parkiranih mjesta.

U novom tržnom centru biti smještene prodavnice koje do sada nisu imale svoje poslovnice u Tuzli, kao što su modni brend Sinsa, Pepco i Penti, a poslovnice će imati i Domod, dm, zlatarne Dar i mnogih drugi.

Belamionix  spada u red vodećih trgovinskih lanaca koji posluju na bh. tržištu. Pored razvijene mreže maloprodajnih objekata koju čine tržni centri, hipermarketi, supermarketi i benzinske pumpe, posjeduje i razvijenu vlastitu distribuciju preko 30.000 artikala, čiji su direktni uvoznici iz Turske, Kine,Indije, Irana, Egipta  i ostalih zemalja EU. Prošle godine, kompanija je ostavrila ukupan prihod u iznosu od 244,4 miliona KM.

Foto: Belamionix
 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.