KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Štrajk u pogonima Olipa u Travniku i Bugojnu

Radnici su obustavili rad zbog prolongiranja isplate plate za oktobar i teških uslova za rad

Štrajk  u pogonima Olipa u Travniku i Bugojnu

Radnici tvornice obuće i kožne galanterije Olip u Travniku i Bugojnu zaustavili su proizvodnju, a razlog je, kako prenose lokalni mediji, prolongiranje isplate plate za oktobar.

Tvornica Olipa u Bugojnu u ponedjeljak je obustavila proizvodnju, a u Travniku još prošle sedmice. U Bugojnu je još 120 radnika stupilo u štrajk kojim iskazuju nezadovoljstvo zbog odnosa firme prema njima.

Oni traže isplatu plate koja im nije isplaćena zbog slabijeg priliva sredstava, a osim toga tvrde da rade u teškim uslovima.

Radnici u Travniku dobili su obavijest da će oktobarska plata, koja je trebala biti 15. novembra, biti isplaćena ove sedmice.

U Olipu je bio štrajk i 2020. godine u vrijeme krize sa Covidom, a radnici su izražavali nezadovoljstvo zbog umanjenja plaća.

Olip S.p.A. je porodična italijanska tvrtka koja je počela rad 1972. u Colà di Lazise, ​​malom gradu smještenom u blizini jezera Garda, gdje se i danas nalazi sjedište. Osnivač je Piero Oliosi a kasnije su mu se u upravljanju pridružila njegova djeca Camilla i Cristian.
Danas je Olip S.p.A. vlasnik brendova A.S.98, Mjus i Margarjta. Svi brendovi grupe imaju precizni identitet, povezan istom ideologijom, kvalitetom i originalnošću.

Foto: Olip

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.