KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Saznajemo: Nasko iz Gračanice kupio Hotel Grand

Kompanija Nasko postala je 100-postotni vlasnik Hotela Grand d.o.o. Sarajevo otkupivši udjele koje su imali BH Banka u stečaju, BLBH-Invest GmBH i F.S. Eurotrading

Saznajemo: Nasko iz Gračanice kupio Hotel Grand

Kompanija Nasko Gračanica kupila je Hotel Grand u Sarajevu, saznaje Indikator.ba.

Kompanija Nasko postala je 100-postotni vlasnik Hotela Grand d.o.o. Sarajevo otkupivši udjele koje su imali BH Banka u stečaju Sarajevo 19,83 posto, BLBH-Invest GmBH Beč 60,3 posto i F.S. Eurotrading d.o.o. Sarajevo (u vlasništvu Sejari Holdinga) 19,87 posto.

Kupoprodaja je obavljena krajem septembra ove godine.

Unazad dvije godine prodavan je udio BH Banke u stečaju Sarajevo u Hotelu  Grand (nominalni upisani iznos kapitala u visini od 1.729.728,00 KM), a cijena je sa početnih 998.850,00 KM pala na 535.000,00 KM.

Preduzeće Nasko Gračanica postavilo je Adviju Karić za direktoricu Hotela Grand, a vlasnik kompanije Nasmer Karić je prokurista.

Nasko Gračanica je multisektorska kompanija sa poslovima na području Tuzlanskog kantona u trgovini, ugostiteljstvu (restoran i bazeni), transportu, a posjeduje i benzinske pumpe, stanicu za tehnički pregled vozila...

U prošloj godini kompanija je imala vrijednost poslovanja od 33,5 miliona KM, te finansijski rezultat od 1,43 miliona KM. Zapošljavala je 67 radnika.

Hotel Grand Sarajevo je hotel sa 3 zvjezdice nedaleko od centra Sarajeva sa 125 soba i dva restorana.

Preduzeće Hotel Grand ima vrijednost imovine od 9,92 mil KM. U prošloj godini ostvarilo je prihod od 961,7 hiljada KM, te imalo negativan rezultat od -3,1 hiljadu KM. Zapošljavalo je 19 radnika.

Foto:Hotel Grand

 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.