KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Stigle subvencije: Mostar ponovo traži prijevoznika za liniju za Zagreb

Mostarski aerodrom u potrazi je za kompanijom koja će obavljati usluge redovnog zračnog prijevoza na liniji Mostar-Zagreb-Mostar

Stigle subvencije: Mostar ponovo traži prijevoznika za liniju za Zagreb

Mostarski aerodrom u potrazi je za kompanijom koja će obavljati usluge redovnog zračnog prijevoza na liniji Mostar-Zagreb-Mostar.

Aerodrom je s tim u vezi raspisao javni poziv i primat će ponude do 14.decembra 2023. godine.

Croatia Airlines početkom maja obnovila je letove između Zagreba i Mostara nakon što se kao jedina aviokompanija prijavila na javni poziv mostarskih vlasti za uvođenje letova iz glavnog grada Hrvatske uz subvencije. Za subvencioniranje letova iz budžeta Grada Mostara izdvojeno je milion KM.

Federalna vlada prošle sedmice izdvojila je 3,6 miliona KM sredstava za tri aerodroma u FBiH - sarajevski, tuzlanski i mostarski, od čega je 1,3 miliona KM dodijeljeno Aerodromu Mostar na ime "subvencije javnim preduzećima - za unapređenje avioprometa". Prema riječima Marka Đuzela, direktora Aerodroma Mostar, dio tih sredstva usmjerit će za održavanje jedine redovne linije sa Zagrebom.

Aeodrom  Mostar je u proteklih šest mjeseci evidentirao više od 20 hiljada putnika što u upravi smatraju velikim uspjehom s obzirom da imaju redovnu liniju samo za Zagreb, na kojoj tri puta sedmično leti avion Croatia Airlinesa.

Đuzel je kazao se planira skoro uvođenje redovnog leta za Beograd.

Foto. Aerodrom Mostar

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.