KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Prvi avion Lumiwingsa sletio na tuzlanski aerodrom

Kako smo i obećali, od 18. decembra ponovo letimo prema euro destinacijama ali i Istanbulu, poručio je Halilagić

Prvi avion Lumiwingsa sletio na tuzlanski aerodrom

Avion grčke kompanije Lumiwings sinoć je sletio na tuzlanski aerodrom, svoju novu bazu, objavio je premijer Tuzlanskog kantona Irfan Halilagić.

- Kako smo i obećali, od 18. decembra ponovo letimo prema euro destinacijama ali i Istanbulu, poručio je Halilagić.

Prvi let avio kompanije Lumiwings sa Međunarodnog aerodroma Tuzla planiran je u ponedjeljak u 7,30 sati na liniji Tuzla - Halmstad u Švedskoj.

Na letu će se, pored putnika, naći i predstavnici Aerodroma, Vlade Tuzlanskog kantona, kao i grupa novinara, koji će se istoga dana vratiti u Tuzlu.

Vlada TK potpisala je 1.decembra sporazum o  saradnji sa Lumiwingsom nakon što je ova  kompanija ispunila uslove iz  javnog poziva za subvencije za upražnjene letove nakon odlaska WizzAira. Vlada je osigurala 2,5 miliona KM za subvencije, a ponuda aviokompanije Lumiwings proglašena je najpovoljnijom.

Od 18. decembra Lumiwings uaspostavlja po dva sedmična leta (ponedjeljkom i petkom) za Štokholm (Skavista) i Halmstad u Švedskoj, utorkom i četvrtkom za Maastricht u Nizozemskoj, srijedom i subotom za Zarbruken u Njemačkoj i srijedom i nedjeljom za Esbjerg u Danskoj. Osim navedenih letova u pripremi su i letovi za Istanbul u Turskoj. 

Foto: Irfan Halilagić

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
5.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.