KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Ekskluzivno: Rasim Bajrović prodao hotele

Vlasnik Europe grupacije Rasim Bajrović prodao je hotele Astra Garni, Astra i Hotel Art, a Indikator.ba saznaje ko su novi vlasnici

Ekskluzivno: Rasim Bajrović prodao hotele

Vlasnik Europe grupacije, Rasim Bajrović, prodao je tri hotela u Sarajevu i ostao samo na hotelima Holiday i Europe, ekskluzivno saznaje Indikator.ba.
Bajrović je još ranije prodao hotel Astra Garni grupaciji Nota hoteli, koja osim ovog ima i u vlasništvu boutique hotel Ovo Malo Duše. Astra Garni hotel sada se zove Sahat.

Bajrović je takođe prodao hotel Astra koji se nalazi nedaleko od hotela Europe, a novi vlasnik je Zenith Group d.o.o. Sarajevo, iza kojeg stoji turski državljanin sa boravkom u BiH Musa Kose.
Kose je takođe vlasnik i Residence Prime Luxury Sarajevo, hotela u samom središtu Sarajeva u Ulici Ferhadija. Kose već dugo vremena boravi u Bosni i Hercegovini, gdje je došao kao student. Naime, pohađao je International University of Sarajevo - IUS.
Posljednji u nizu hotela koje je Rasim Bajrović prodao jeste Hotel Art u ulici Vladislava Skarića, u blizini nekadašnjeg sjedišta Nogometnog saveza BiH. Ovaj hotel, koji se naziva i "mala Europa", kupila je firma BS Consulting d.o.o. Sarajevo iza koje takođe stoji turski kapital.
Osnivači BS Consultinga su Seza Buyukculha, Muhamed Eraslan i Murat Iskender. Oni su osim toga u paketu kupili i Maroko, restoran inspirisan orijentalnim,  sjeverno-afričkim stilom sa detaljima zidnog mozaika umjetnika Enesa Sivca i vrhunskom kuhinjom.

Kupoprodaja Hotela Art i Maroka obavljena je prije nekoliko mjeseci.
Nakon ovih transakcija Rasim Bajrović i Europe grupacija ostali su samo na hotelima Holiday i Europe.

Foto: Indikator.ba

(Prilikom preuzimanja dijelova teksta ili teksta u cjelini obavezno navođenje izvora uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://indikator.ba/)

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.