KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Italijanski SkyAlps stiže na mostarski aerodrom

Kompanija je ispunila je uvjete iz poziva za uspostavu subvencioniranih redovnih letova za 2024.

Italijanski SkyAlps stiže na mostarski aerodrom

Italijanska aviokompanija SkyAlps isunila je uvjete javnog poziva za izbor najpovoljnijih ponuđača za uspostavu subvencioniranih redovnih letova za 2024. godinu, navedeno je u obavještenju Aerodroma Mostar.

Kako su naglasili, ta kompanija je poslala privlačnu ponudu za direktne letove za destinacije Rim, Minhen, Bari i Veronu.

- Detalji o ovom važnom koraku za razvoj zračne povezanosti Mostara bit će objavljeni kroz nadolazeće dane. Ovo je samo početak pozitive priče koju donosi nadolazeća godina i radujemo se što ćemo zajedno s putnicima graditi uspješnu budućnost zračnog prometa iz Međunarodne zračne luke – Aerodroma Mostar - naveli su s Mostarskog aerodroma.

Sky Alps je talijanski avio prijevoznik koji obavlja letove u zračnoj luci Bolzano u autonomnoj pokrajini Južni Tirol. Osnovan 2021., direktnim letovima povezuje 12 malih i srednjih gradova u Europi. Cjelokupnu flotu čine avion DASH-8 Q-400 - turboelisni strojevi za letove na kratkim i srednjim relacijama s maksimalnim kapacitetom od 76 sjedišta. S 2,3 litre po putniku na 100 prijeđenih kilometara, DASH-8 Q-400 avioni štede do 50 posto emisija u usporedbi s drugim  mlažnjacima i stvaraju manje buke tokom polijetanja i slijetanja.

Od decembra 2022. SkyAlps prometuje od zračne luke Bolzano do Berlina, Düsseldorfa, Hamburga i nekoliko sezonskih odredišta. Prvenstveno obavlja letove za slobodno vrijeme s fokusom na turiste koji putuju u skijališta u Južnom Tirolu.

Foto: SkyAlps

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.