KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Novi poziv za subvencije zbog Norwegian Air-a

Norveška aviokompanija u prethodnom pozivu nije dostavila svu traženu dokumentaciju

Novi poziv za subvencije zbog Norwegian Air-a

Turistička zajednica Kantona Sarajevo raspisala je novi javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja na području Kantona Sarajevo u svrhu razvoja turizma. Novi poziv bi mogao privući skandinavske kompanije nakon što je prvi "doveo" tri aviokompanije u Sarajevo.

Poznato je da na nedavno završenom javnom pozivu nije prošla aviokompanija Norwegian Air Shuttle koja je iskazala interesovanje za uspostavu letova prema Skandinaviji. Ova kompanija nije dostavila svu traženu dokumentaciju.

Na prethodni poziv stiglo je pet blagovremenih prijava od kojih su četiri kompanije (Polskie Linie Lotnicze LOT, Ryanair Dac, Aegean Airlines S.A., TUI Airways) ispunile uslove za zaključenje ugovora.

Zahvaljujući subencijama bit će realizirane nove direktne avio linije prema nekoliko gradova i nastavljene neke već postojeće.
Javni poziv omogućio je da aviokompanija Aegean Airlines potvrdi obavljanje letova iz Sarajeva za Skoplje tokom cijele godine. Također, aviokompanija TUI AIRWAYS će zahvaljujući poticajima, nastaviti s obavljanjem letova na relaciji London – Sarajevo, koji su izuzetno važni za razvoj zimskog turizma u BiH. Aviokompanija Lot Polish ponovo uspostavlja letove za Varšavu.

Period realizacije aktivnosti Programa je do 31. decembra 2024.

Zainteresovane avikompanija moći se prijaviti na novi javni poziv do 12.02.2024. godine.

Foto: Norwegian Air

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.