KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Kompanija Prevent-Deloze u BiH mijenja ime

Prevent & Deloza preuzeo je u maju 2022. njemačkog proizvođača vatrootpornih rukavica Askö

Kompanija Prevent-Deloze u BiH mijenja ime

Kompanija Smart Textiles Novi Grad u vlasništvu proizvođača zaštitne odjeće Prevent & Deloza iz Celja (Slovenija) promijenila je poslovno ime u Firecat d.o.o. , saznaje Indikator.ba.

Promjena poslovnog imena registrovana je u Okružnom privrednom sudu u Prijedoru u Registru poslovnih subjekata ovog suda. 

Nove nazive dobile su i podružnice ovog preduzeća u Novom Gradu i Bugojnu.

Takođe, izvršeno je i povećanje osnovnog kapitala uplatom uloga u novcu za iznos od 200.000,00 KM, tako da osnovni kapital društva nakon njegovog povećanja iznosi 1.202.000,00 KM.

Prevent & Deloza preuzeo je u  maju 2022. godine njemačkog proizvođača Askö GmbH s više od 50 godina iskustva i kompetencija na području visokokvalitetnih radnih i zaštitnih rukavica te lične zaštitne opreme za oko 2 miliona eura. Askö  proizvodi protupožarne zaštitne rukavice, taktičke rukavice za policiju, sigurnosne radnike i vojsku, te rukavice za rad u industriji.

Kako je obznanjeno prilikom akvizicije tvrtka planira formirati grupaciju koja će nuditi cjelovit asortiman opreme za vatrogasce, policiju i vojsku.

Prihodi Smart Textilesa Novi Grad iznosili su u 2022. godini oko 3,8 miliona KM.

Foto:  Askö

(Prilikom preuzimanja dijelova teksta ili teksta u cjelini obavezno navođenje izvora uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://indikator.ba/)

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.