KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Objavljen novi poziv za subvencije avioprometa iz Tuzle

Kriteriji za izbor jedne ili više kompanija su avion kapaciteta minimalno 110 sjedišta i najniža cijena po rotaciji

Objavljen novi poziv za subvencije avioprometa iz Tuzle

Turistička zajednica Tuzlanskog kantona objavila je novi javni poziv za subvencioniranje aviosaobraćaja sa Međunarodnog aerodroma Tuzla.
Cilj javnog poziv je razvoj turizma i avio-saobraćaja na području Tuzlanskog kantona u 2024. godini radi zadržavanja postojećih ili uspostavljanja novih destinacija, povećanje broja putnika kao i jačanje turističkog sektora.  

Kriteriji za izbor jedne ili više kompanija su avion kapaciteta minimalno 110 sjedišta i najniža cijena po rotaciji.
Zainteresovane kompanije imat će rok od sedam dana da predaju pnudu.

Na popisu je 19 destinacija u Njemačkoj ( Franfurt Hahnm Berlin, Saabruken, Hamburg, Baden-Baden, Nurnberg, Keln i Fridrichshafen, Švedskoj (Goetheborg, Stockholm, Hamlmstad, Malmo), Danskoj (Esbjerg, Billund), Austriji (Beč), Nizozemskoj (Maastricht Eindgoven) i Turskoj (Istanbul).

Direktor Međunarodnog aerodroma Tuzla Dževad Halilčević kazao je prije nekoliko dana da je s grčkom kompanijom Lumiwings, koja je izabrana javnim pozivom u novembru prošle godine, sklopljen ugovor za zimski red letenja koji traje do 31. marta. Dodao je da su u toku su pregovori za ljetni red letenja i kako se nada "da će ubrzo sve biti dogovoreno i objavljeno."

Foto: Aerodrom Tuzla

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.