KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Dok je rješenje hotela Palas na reviziji, trguje se akcijama

Usvajanje novog izgleda budućeg hotela očekuje se do kraja aprila, a u međuvremenu protrgovano 7,4% akcija Palasa

Dok je rješenje hotela Palas na reviziji, trguje se akcijama

Dok je projektno rješenje novog hotela Palas u Banjaluci na reviziji, na Banjalučkoj berzi se trguje akcijama društva Palas a.d.

Projekat "Nastavak izgradnje hotela Palas" je završen, trenutno je na reviziji i očekujemo do kraja aprila prijedloge i usvajanje od Evropskih biroa za projektovanje, potvrdio je za BL portal Dušan Rajković, direktor kompanije Zepter Real Estate.

Rajković je objasnio da je projekat od izuzetnog značaja kako zbog svoje pozicije tako i zbog činjenice da je prvi takvog vizuelnog oblikovanja i spratnosti. Zbog toga je na reviziji ambijentalne fasade i repozicioniranju pojedinih dijelova kod Evropskih biroa za projektovanje.

Dok se očekuje revizija i dugonajavljivani početak radova, na Banjalučkoj berzi 7.februara obavljena je trgovina akcijama Palasa u vrijednosti 652,4 hiljade KM.Protrgovano je 893.656 akcija Palasa, što čini procentualni udio od 7,4 posto, izvještava Indiaktor.ba.

Vlasnički udio povećalo je društvu Healthy Palas d.o.o. Banja Luka, koje sada kontroliše 3,76 posto akcija.

Podsjećamo da je preduzeće Palas krajem prošle godine izmijenilo ranije donesenu odluku o kreditnom zaduženju kod Nove banke od gotovo 20 miliona radi finansiranja izgradnje novog hotela. Prema novoj odluci, kreditno zaduženje iznosi 14,3 miliona KM.
Investitor u novi hotel je Philip Zepter, koji kontroliše preduzeće Palas preko svojih kompanija na Kipru. Prema ranijim navodima iz Gradske uprave Banjaluke, on će investirati više od 150 miliona KM u novi objekat.

Rješenje za hotel je kreirao svjetski poznati arhitekta Hani Rašid, imat će 5  zvjezdica, bit će visok preko 100 metara, sa spa centrom, restoranima, vidikovcem, podzemnom garažom i poslovnim objektima.

Nezavršeni dio objekta hotela Palas u Banjaluci je srušen početkom septembra prošle godine i čeka se revizija projektnog rješenja kako bi se moglo pristupiti gradnji.

Foto: Idejno rješenje hotela Palas

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.