KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Uskoro počinje gradnja stambeno-poslovnog kompleksa Novo Mojmilo

U sarajevskom naselju uz gradsku sabraćajnicu kompanija MFC gradi kompleks sa dvije lamele

Uskoro počinje gradnja stambeno-poslovnog kompleksa Novo Mojmilo

U sarajevakom naselju Mojmilo uz samu gradsku sabraćajnicu uskoro će početi gradnja stambeno-poslovnog  kompleksa Novo Mojmilo čiji je investitor  kompanija MFC. 
Kompleks u Ulici Safeta Hadžića u blizini trolejbuske okretaljke čine dvije lamele sa zasebnim ulazima, sa ukupno 119 poslovnih apartmana i 119 garažnih mjesta. Veličine apartmana se kreću od 40 do 150 metara kvadratnih. Projekat krasi devet dvoetažnih apartmana kao i dva penthousea.
- Ovdje se radi o poslovnim apartmanima. Ono što njih karakteriše, za razliku od samo stambenih apartmana, jeste da njihova namjena može automatski biti i poslovna u smislu da se mogu koristiti za izdavanje, mogu se u njima otvarati ordinacije ili kancelarije. U slučaju stanovanja, potrebno je predati zahtjev za izmjenu priključka električne energije kako bi se umanjila tarifa. U kompleksu će biti restoran i teretana koja je zamišljena da bude isključivo za stanare kompleksa, pojasnio je Muhamed Emin Fattah, direktor kompanije MFC.

Prema njegovim riječima, već je prodato ili rezervisano 15-20 apartmana, a početak radova je planiran krajem aprila odnosno početkom maja.
Kompanija MFC d.o.o. do sada je uspješno realizovala mnoge projekte kao što su zgrada Ilidža River, kompleks Osijek 72, kompleks Osijek Oasis, kompleks vila Casa de Lusso u Osijeku i projekat luksuznih apartmana Royal Terrace na Jablaničkom jezeru.  Za potonji je nagrađena i priznanjem portala Indikator.ba "Poslovni potez godine".

Foto: Indikator.ba, MFC

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.