KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Telemach nije dokazao monopol Arena Channels Group

Advokatska društva izvijestila da su uspješno zastupala interese Arena Channels Grupe u antimonopolskom sporu

Telemach nije dokazao monopol Arena Channels Group

Advokatska društva Gecic Law i Maric & Co uspješno su zastupala interese Arena Channels Grupe pred Konkurencijskim vijećem Bosne i Hercegovine  i sudovima Bosne i Hercegovine u antomonoplskom sporu,  izvještava Indikator.ba.

Prema Gecic Law, "Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine pokrenulo je istragu, na poticaj Telemacha, zbog navodne zloupotrabe dominacije na tržištu od Arena Channels Group. Nakon temeljite istrage, Konkurencijsko vijeće odbacilo je žalbu [zadovoljno] pravičnim angažmanom Arena Channels Grupe na tržištu. Spor je trajao jer je početni tužitelj osporio odluku Konkurensijskog vijeća. Međutim, Sud Bosne i Hercegovine je na kraju potvrdio nevinost Arena Channels Grupe, potvrđujući nalaze Konkurencijskog vijeća BiH.

Naknadno, prema istom izvještaju, Telemach je podnio zahtjev za preispitivanje presude Suda. Naveli su da Sud nije na odgovarajući način razmotrio navode tužbe. Apelacijski odjel Suda je vanredni pravni lijek ocijenio neosnovanim. Također je potvrdio. svoju prethodnu presudu kojom se potvrđuje nevinost Arena Channels Grupe za optužbe za zloupotrebu tržišta.

Arena Channels Group  Sarajevo je podružnica istoimenog društva sa sjedištem u Beogradu, koje je povezano društvo pod kontrolom Telekom Srbije koji ima 100% udjela u njegovom kapitalu.

Foto: Pexels

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
3.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.