KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Infinity International Group ulazi u novi biznis - nekretnine

Grupacija, čiji je najpoznatija članica firma Prointer ITSS Banja Luka, osnovala je kompaniju Infinity Real Estate

Infinity International Group ulazi u novi biznis - nekretnine

Banjalučki Infinity International Group odlučio je  ući u novi biznis - nekretnine.

Grupacija, čiji je najpoznatija članica firma Prointer ITSS d.o.o. Banja Luka, u javnosti često spominjana kao bliska predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku,  osnovala je kompaniju Infinity Real Estate društvo sa ograničenom odgovornošću Banja Luka.

Kompanija je registrovana za djelatnost iznajmljivanja i upravljanja vlastitim nekretninama ili nekretninama uzetim u zakup (leasing). Za direktora je postavljen Želimir Milutinović.

Infinity International Group u sastavu ima više kompanija koje se bave različitim djelatnostima. 

Prointer ITSS, kompanija koja je čest pobjednik tendera javnih nabavki i koju mediji dovode u  vezu sa Dodikovim sinom Igorom, u vlasništvu je Dejana Ilića 10 posto i  Infinity International Group  d.o.o. Banja Luka, vlasnika Đorđa Đurića 90 posto. IT biznis u portfelju ima još jedno društvo - Infinity Archive Digital Solutions Banjaluka, a bavi se obradom i arhiviranjem dokumentacije.

Kompanija je prisutna i u medijskom biznisu kroz preduzeće Infinity Media d.o.o. Banja Luka, putem koje upravlja Alternativnom televizijom Banja Luka. Direktor ovog društva je Bojan Vujić.

Osim toga, sastavni dio grupacije čine i društva Kaldera Company d.o.o. Laktaši, koje je stečeno akvizicijom, i EP Mobil, čija je djelatnost instalacija industrijskih mašina i opreme.

Na talasu američkih sankcija Miloradu Dodiku i firmama koje kontrolišu njegov sin Igor i kćerka Gorica, mediji su izvijestili da su kompanije Microsoft i SAP prekinule saradnju sa Prointerom. Kompanija je, uprkos tome, nastavila dobijati poslove na  javnim tenderima.

Foto: Pexels

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.