KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Milšped grupa uspostavlja direktnu željezničku liniju između Kine i Srbije

Kompanija potpisala ugovor o saradnji s kineskom kompanijom Shijiazhuang International Land Port

Milšped grupa uspostavlja direktnu željezničku liniju između Kine i Srbije

Millšped Grupa, vodeća regionalna kompanija u oblasti transporta i logistike, objavila je da je potpisala ugovor o saradnji s kineskom kompanijom Shijiazhuang International Land Port, kada je u prisustvu visokih dužnosnika kineske pokrajine Hebei obilježen dolazak prvog teretnog voza direktno iz Kine u Srbiju.
Ovom saradnjom uspostavljena je direktna linija željezničkog prometa između Hebeija i Srbije, umjesto dosadašnje rute kroz Europu.

"Intermodalni transport i željeznica igraju ključnu ulogu u našoj strategiji, ne samo zbog svoje ekonomske efikanosti, već i zbog smanjenja utjecaja na okoliš. Ovim inovativnim pristupom nastavljamo postavljati standarde u logističkoj industriji, omogućujući brži, pouzdaniji i ekološki prihvatljiv transport robe između Kine i Srbije“, rekao je generalni direktor Milšped grupe Nebojša Krivokuća.

U okviru svoje tvrtke članice M BOX terminala, Milšped grupa je prošle godine pokrenula novu intermodalnu vezu u Srbiji, Niš - Wells - Niš, koja klijentima omogućava transport i pristup robi na tržišta zapadne i srednje Europe.

Foto:Milšped

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.