KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Odobrene koncesije za nove solarne elektrane u Širokom Brijegu

Elektrane plairaju graditi Emerus, Brotis, Soldo Metali, Soldo Group, KS Tueren

Odobrene koncesije za nove solarne elektrane u Širokom Brijegu

Vlada Županije Zapadnohercegovačke donijela je danas niz odluka o dodjeli koncesija za fotonaponske elektrane. Kako je priopćeno odobrena je koncesija gospodarskom društvu Emerus d. o. o. Široki Brijeg za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane na lokaciji Knešpolje. Uz to, donesena je i odluka o dodjeli koncesije gospodarskom društvu Brotis d. o. o. Čitluk za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane BROTIS 7 na istoj lokaciji .

Također, Vlada je donijela odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu Soldo metali d. o. o. Široki Brijeg za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane Soldo Metali broj 1 na lokaciji Knešpolje kao i odluku o dodjeli koncesije gospodarskom društvu KS Tueren d. o. o. Široki Brijeg za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane KS Tueren broj 1 na lokaciji Knešpolje.

Koncesija je dodijeljena gospodarskom društvu Soldo Group d. o. o. Široki Brijeg za izgradnju i korištenje fotonaponske elektrane Soldo Group broj 1 na lokaciji Knešpolje.

Donesena je i odluka o sporazumnom raskidu Ugovora o koncesiji za eksploataciju boksita na ležištu L - 39 i L – 70 Baturinka eksploatacijsko polje 'Studena Vrila – Zagorje' Posušje, zaključenom između Vlade Županije Zapadnohercegovačke i gospodarskog društva Rudnici boksita d. o. o. Posušje zbog potpune i trajne obustave rudarskih radova u jami Baturinka na navedenoj lokaciji.

Foto: Pexels

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.