KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Slovenija: Nakon odlaska Glova, vratila se Ehrana

Iznenadni odlazak Glova označio je ponovnu aktivaciju dugogodišnjeg glavnog dostavljača hrane u Sloveniji

Slovenija: Nakon odlaska Glova, vratila se Ehrana

Španski Glovo, koji je u Sloveniju ušao 2021. nakon što je kupio slovensku aplikaciju Ehrana, napustio je tržište neočekivano i preko noći početkom prošlog mjeseca. Sada je ponovno dostupna stranica ehrana.si, a tu su bili od 2010. do preuzimanja od Glova.
Do dolaska Wolt platforme, Ehrana je bila glavno web mjesto za dostavu hrane u Sloveniji, jer nije bilo konkurencije. Tvrtka Ehrana, tehnološka tvrtka, d. o. o. tako je ponovo registrirala  djelatnost, a kao osnivač i direktor naveden je Matic Šubic, koji je, prema portalu Forbes, već četiri godine radio u Ehrani, a potom je na tri godine otišao u Glovoapp SI, koji je zatvorio svoja vrata 10. mja zbog velikih gubitaka.

Iz Ehrane su najavili da će sljedeće sedmice javnosti predstaviti poslovni model i povratak na tržište.

Dostava se trenutno može naručiti u šest gradova - Ljubljani, Mariboru, Kranju, Celju, Domžalama i Kopru. U Ljubljani trenutno postoji samo 15 restorana, a u Mariboru četiri. Aplikacija trenutno uključuje samo dobavljače hrane s vlastitim dostavljačima. Glovo je, kao i Wolt, imao neovisne dostavljače koji su dostavljali hranu za razne tvrtke.

Foto: Pixabay

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.