KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Igman proizveo prvu bh. pušku

Konjička kompanija namjenske industrije razvila proizvodnju puške kalibra 7,62 mm

Igman proizveo prvu bh. pušku

U konjičkom “Igmanu” su razvili proizvodnju nove puške kalibra 7,62 mm.
“Ova puška je 100 % domaći proizvod.  U ovom izazovnom i nepredvidivom vremenu moramo imati jake vlastite fabrike namjenske industrije, moramo sačuvati i unaprijediti svaku firmu i te sačuvati svako radno mjesto u njoj”, poručio je Zukan Helez koji je danas posjetio kompaniju namjenske indusrtijem.

Ministar je kazao da je sa svojim proizvodima Igman u samome vrhu u svijetu.

-  Siguran sam da je namjenska industrija Bosne i Hercegovine vodeća na zapadnom Balkanu te da smo u Europi među značajnim, naglasio je ministar.

Helez je najavio i novo oružje te istakao da je dogovoren i uplaćen uvoz pet helikoptera te nekoliko borbenih transportera.

- Imamo još nešto što nema nitko u regiji, nešto što je dogovoreno da uvezemo, ali neću još o tome govoriti. To ćete vidjeti svi novinari na press konferenciji koju ćemo organizirati kad to nabavimo. Također, nabavljamo radare i prvi put da ćemo u potpunosti kontrolirati sigurnost našega neba. Sve su to određene pripreme da naša država bude potpuno stabilna i nezavisna od bilo koga. Ponosan sam da imamo domaću proizvodnju, ali i da imamo naše partnere i prijatelje od kojih uvozimo ono što nemamo, zaključio je ministar Helez.

Foto: FB

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
4.3
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.