KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Alta Pay povukao zahtjev za povećanje udjela u Addiko banci

Banka je povukla zahtjev za nezabranu stjecanja udjela većeg od 10 posto, saopćio je austrijski regulator

Alta Pay povukao zahtjev za povećanje udjela u Addiko banci

U nadmetanju za austrijsku Addiko banku jedan je kandidat manje.

Srpska tvrtka Alta Pay povukla je zahtjev regulatoru za povećanje udjela u Addiko banci, priopćila je austrijska Agencija za financijski nadzor (FMA).

Alta Pay trenutno ima udio od gotovo 10 posto (9,63 posto). Banka je povukla zahtjev za nezabranu stjecanja udjela većeg od 10 posto, o čemu je Addiko bank AG u ponedjeljak izvijestila Agencija za financijsko tržište (FMA).
Svaka tvrtka koja želi steći više od 10 posto i manje od 30 posto banke mora podnijeti takav zahtjev regulatoru, rekao je glasnogovornik Addika u ponedjeljak za APA-u. Od 30 posto dolazi obavezna ponuda.

S povlačenjem zahtjeva povećanje će vjerovatno biti isključeno. Alta Pay je raznim opcijskim ugovorima s drugim dioničarima Addika htio povećati svoj udio u banci na nešto ispod 30 posto.

U utrci za ponude ostala su dva igrača: slovenska bankarska grupa NLB (Nova Ljubljanska banka) i Agri Europe Cyprus, finansijski holding koji se pripisuje srpskom biznismenu Miodragu Kostiću. NLB nudi 20 eura po dionici s dividendom, dok Agri Europe nudi 16,24 eura po dionici. Prema riječima glasnogovornika Addika, obje ponude traju do 16. augusta. Ponude se također mogu povećati.

Agri Europe već posjeduje 10 posto Addika, a svojom bi ponudom želio steći još 17 posto. NLB, s druge strane, cilja na “značajan većinski udio”. Minimalni prag prihvaćanja postavljen je na 75 posto dionica Addika.

Foto: Addiko

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.