KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Vlasnik Premier kladionica u novom biznisu

Firma Renata Koraća dobila koncesiju za izgradnuju devet solarnih elektrana u okolini Mostara

Vlasnik Premier kladionica u novom biznisu

Vlasnik sportske kladionice iz Čitluka Premier World Sport Renato Korać ulazi u energetski biznis, saznaje Indikator.ba. 

Njegova kompanija Premier Energy d.o.o. Čitluk dobila je koncesiju za izgrdnju devet fotonaponskih elektrana FNE PE 1- FNE PE 9, svaka pojeedinačne snage 990,00 kW. 

Vlada Hercegovačko-neretvanskog kantona dodijelila je 3. jula koncesiju kompaniji Premier Energy u katastarskoj općini Slipčići na području grada Mostara.

Koncesija je dodijeljena na period od 30 godina, a jednokratna koncesiona naknada za svaku fotonaponsku elektranu pojedinačno iznosi 3.990,75 KM.

Kompanija Premier Energy d.o.o. Čitluk osnovana je u martu ove godine. 

Kladionioca Premier World Sport najveća je u Bosni i Hercegovini i ostvaruje najbolje poslovne rezultate (46,3 miliona KM dobiti u prošloj godini).

Renato Korać ima poslovni upliv u više sektora u BiH i Hrvatskoj. 

Vlasnik je poznatog ugostiteljskog objekta Premier u Čitluku, a u Hrvatskoj posjeduje nekretninske tvrtki Villa Revelin d.o.o. i Premier Solutions u Makarskoj, a ušao je i ugostiteljski biznis u Zagrebu i suvlasništvo jedne vinoteke.

Nedavno je u javnosti izazvala paž nju njegova odluka da sve svoje radnike, njih oko 1.500, počasti sa 1.000  KM nagrade za godišnji odmor.

Foto: Indikator.ba

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.