KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Strickland Metals pronašao zlato na projektu Rogozna

Preliminarni rezultati istraživanja sugeriraju potencijalno značajno novo mineralno ležište

Strickland Metals pronašao zlato na projektu Rogozna

Tvrtka Strickland Metals otkrila je snažnu anomaliju blizu površine u sklopu istraživanja inducirane polarizacije (IP) koje se provodi na ciljnom području Obradov Potok u sklopu projekta zlata i baznih metala u Srbiji pod nazivom Rogozna, a koja sugerira potencijalno značajno novo mineralno ležište.

Tvrtka je danas potvrdila da su preliminarni rezultati istraživanja IP-a otkrili snažanu anopmaliju koja počinje 100 m ispod površine i proteže se duž dužine od 400 m. Anomalija je otvorena i prema sjeveru i prema jugu i prostorno je povezana sa značajnim anomalijama zlata, što dodatno ukazuje na potencijalnu opsežnu mineralizaciju u tom području.

Ciljano područje Obradov potok nalazi se 2 km zapadno od Gradine, poznatog ležišta koje pokazuje slične geofizičke anomalije. Područje karakteriziraju diseminirani sulfidi i argilne alteracije unutar vulkanskih stijena koje prekrivaju naslage sadržane u skarnovima ispod.

'Rano prepoznavanje slične geofizičke anomalije u Obradovom potoku dobar je znak za potencijalno otkriće novog ležišta.'
Izvršni direktor Strickland Metals Paul L’Herpiniere rekao je: “Sjajno je dobiti tako obećavajuće rane rezultate iz IP istraživanja u Obradovom Potoku. Sva trenutno definirana ležišta na susjednoj licenci prostorno su povezana s IP anomalijama. Rano prepoznavanje slične geofizičke anomalije u Obradovom potoku dobar je znak za potencijalno otkriće novog ležišta na Rogozni.”

Radovi na širem projektnom području Rogozne nastavljaju se ubrzano.

Nedavna geofizička istraživanja, uključujući pol-dipol IP i studije gravitacije tla, započela su na licenci Zlatnog Kamena. Istraživanja imaju za cilj ispitati geofizička svojstva izvora Jezerska Reka, kao i Obradov Potok gdje su prethodnim radom identificirane visoke razine zlata, bakra, olova, cinka, arsena i bizmuta u tlu.

U aktivnostima bušenja, Strickland je dovršio četiri bušotine na svojim područjima Shanac, Medenovac i Copper Canyon South u sklopu programa od 60.000 m, s četiri bušotine koje rade neprekidno. Tri bušotine usmjerene su na utvrđivanje resursa, a četvrta je posvećena istraživanju novih nalazišta, uključujući nedavno bušenje na meti bakar-zlato porfir Veleiki.

Projekt Rogozna ističe se impresivnim referencama. Do danas je više od 60 miliona dolara uloženo u istraživanje i tehničke radove na nalazištu, što je rezultiralo pretpostavljenim resursom u skladu s JORC-om od 2,96 miliona unci zlata, 200.000 tona bakra i 360.000 tona sadržanog cinka.

Također je strateški pozicioniran u blizini vitalne infrastrukture u poznatom rudarskom okrugu unutar globalno značajnog metalnog pojasa Tethyan.

Foto: Pexels

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.