KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Nova mjenjačnica na kriptosceni BiH

Adriatic Crypto Exchange (ACX) peti je registrovani pružalac usluga povezanih sa kriptovalutama u RS-u

Nova mjenjačnica na kriptosceni BiH

Adriatic Crypto Exchange (ACX), nova je mjenjačnica na kriptosceni Bosne i Hercegovine,izvještava Indikator.ba.

Komisija za  hartije od vrijednosti Republike Srpske izdala je dozvolu ovom društvo koje je tako postalo peti registrovani pružalac usluga povezanih sa virtuelnim valutama u Republici Srpskoj.

Nova kripoberza predstavljena je službeno na prvoj kripto konferenciji u BiH koja je održana u septembru Banjoj Luci.
Branko Petrović, organizator konferencije iosnivač ove kripto berze, istakao tada da će nova mjenjačnica biti brža od drugih. Nudit će proces od registracije do kupovine u svega tri minute, a korisnicima će biti na raspolagnju 10 kriptovaluta koje će moći da kupe i razmjenjuju.

- Za digitalnu identifikaciju korisnika koristimo isto što i Binance. Kriptovalute će moći da se kupe platnim karticama Visa, Master Card i drugim. Ispunili smo određene zahtjeve koji su mnogo zahtjevniji od lokalne regulative, poručio je Petrović.

Nakon  usvajanja zakonske regulative kojom se uređuje tržište kriptovaluta u Republici Srpskoj sredinom prošle godine, u ovom entitetu kriptoberze niču kao gljive poslije kiše.

Prije Adriatic Crypto Exchange dozvole za pružanje usluga povezanih sa kriptovalutama dobili su Crypto Trading Management Servis d.o.o. Istočna Ilidža (osnivač Asja Kalač), Tesla Trade Bijeljina (vlasnik Đuro Bajić), Digital Crypto Exchange d.o.o. Gradiška ( DCX) iza koje stoje Darko Kremenović, Darko Šljivar i Sveto Jotić, te BCX, prva i najveća kroptoberza (osnivač Digital Asset Management d.o.o. Banja Luka), a koja djeluje od 2019. godine.

Foto:ACX
 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.