KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Slovenski Leanpay prikupio 10 mil eura za povećanje poslovanja

Rundu finansiranja serije B vodili su bugarska tvrtka BlackPeak Capital i tvrtka rizičnog kapitala Catalyst Romania's Fund II

Slovenski Leanpay prikupio 10 mil eura za povećanje poslovanja

Slovenski pružatelj rješenja za plaćanje na rate Leanpay priopćio je u utorak da je osigurao 10 miliona eura u rundi financiranja serije B koju vode bugarska privatna kapitalna tvrtka BlackPeak Capital i tvrtka rizičnog kapitala Catalyst Romania's Fund II.
Rundi su se pridružili i beogradski South Central Ventures i mađarski fond rizičnog kapitala Lead Ventures, koji su prethodno ulagali u tvrtku, naveo je Leanpay u objavi na LinkedInu.

"Ovo je ulaganje potvrda napornog rada našeg tima i predanosti pružanju vrhunskog korisničkog iskustva. Omogućit će nam da učvrstimo svoje tržišno vodstvo u Sloveniji, povećamo naše poslovanje u Rumunjskoj i Mađarskoj, nastavimo s uvođenjem inovativnih usluga i privučemo vrhunske talente našem rastućem timu da postanemo prvak u digitalnom potrošačkom kreditiranju u regiji srednje i istočne Europe," rekao je suosnivač i izvršni direktor Leanpaya Miša Živić.

Osnovan 2017., Leanpay je platforma za pozajmljivanje na prodajnom mjestu s više od 120.000 klijenata širm Slovenije, Rumunjske i Mađarske te više od 200 milišna eura u izdanim potrošačkim zajmovima (BNPL). Prošle godine prihodi Leanpaya porasli su za 250%, što je četverostruko povećanje od njegovog kruga financiranja serije A.

Upravni partner BlackPeaka Niklas Pichler pridružit će se upravi Leanpaya kako bi podržao rast tvrtke, objavila je tvrtka privatnog kapitala u zasebnoj izjavi.

"Promjena u ponašanju potrošača prema fleksibilnim metodama plaćanja kao što je BNPL sve više utječe na svakodnevni život svih generacija, kao i na preoblikovanje krajolika e-trgovine, što je ključno i za tvrtke i za kupce. Uzbuđeni smo što smo partneri s Leanpayom, slovenskim liderom u odgovornom pozajmljivanju i pionirom u rješenjima BNPL treće generacije u našoj regiji koji upravlja modelom smanjenja imovine", rekao je Pichler.

U maju je BlackPeak Capital priopćio da planira dodatna ulaganja do 30 miliona eura kako bi ojačao napore slovenskih malih i srednjih preduzeća u internacionalizaciji tokom razdoblja ulaganja svog Fonda za rast jugoistočne Europe.

Foto: Leanpay

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.