KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Konkurencijsko vijeće BiH razmatra C.I.A.K.-ovo preuzimanje SIM Impexa

Koncentracija će imati efekat na tržištu  veleprodaje i tržištu maloprodaje autodijelova i opreme u Bosni i Hercegovini

Konkurencijsko vijeće BiH razmatra C.I.A.K.-ovo preuzimanje SIM Impexa

Konkurencijsko vijeće Bosne i Hercegovine obavijestilo je 1.avgusta da je 29.aprila zaprimilo prijavu koncentracije hrvatske kompanije C.I.A.K. Auto koja će nastati sticanjem pojedinačne
kontrole nad preduzećem SIM Impex d.o.o. Banja Luka.
C.I.A.K. Auto preuzima SIM Impex od kompanije  Fhiag -Inter Auto Parts Italia.
Ova koncentracija će, prema podacima iz prijave, imati efekat na tržištu  veleprodaje i tržištu maloprodaje autodijelova i opreme u Bosni i Hercegovini.
Konkurencijsko vijeće BiH pozvalo je zainteresovane da u roku od sedam dana dostave primjedbe i mišljenja o ovoj koncentraciji.
Kao što je Indikator.ba ranije izvijestioa C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska je 16. aprila  2024. potpisalo transakciju preuzimanja dviju kompanija – STAHLGRUBER trgovina d.o.o. Ljubljana i SIM IMPEX Banja Luka d.o.o., dijelove LKQ Europe.

I dok je transakcija u Sloveniji završena, bosanskohercegovačka čeka antimonopolsko odobrenje

Podsjećemo da je ranije  C.I.A.K. preuzeo još jednu banjalučku tvrtku - Auto Milovanović - pozicionirajući se kao važan igrač na tržištu BiH.
U prvoj polovici 2024. godine realizirani konsolidirani prihodi C.I.A.K.grupe iznose više od 154 miliona EUR te su u odnosu na isti period prethodne godine viši za 22%.

Foto:C.I.A.K.

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.