KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Iako s najjeftinijom ponudom, Hering nije prošao na natječaju u Velikoj Gorici

Strabag odabran za izvođača radova rekonstrukcije pročistača voda

Iako s najjeftinijom ponudom, Hering nije prošao na natječaju u Velikoj Gorici

Vodoprivredno poduzeće grada Velike Gorice na sjeveru Hrvatske VG Vodoopskrba, priopćilo je da je odabralo ponudu austrijske građevinske tvrtke Strabag od 36,8 miliona eura na međunarodnom natječaju za rekonstrukciju pročistača voda u ovom gradu.
Na natječaj su pristigle su četiri ponude u rasponu od 31,35 do 37,33 miliona eura bez PDV-a.

Zajednica ponuđača WTE Wassetechnik Gmbh i Hering d.d. ponudila je da će posao obaviti za 31,35 miliona eura, ponuda kineskog konzorcija u kojem su China Road and Bridge Corporation (CRBC) i Beijing Enterprises Water Group Ltd iznosila je 35,33 miliona eura, a Strabagova 36,76 miliona eura.

Najskuplja je bila ponuda zajednice ponuđača tvrtke Katago Construction d.o.o. iz Srbije, tvrtke UAB Arginta iz Litve i Structura Concept d.o.o. iz Hrvatske u iznosu od 37,33 miliona eura.

Zajednica ponuđača Katago Construction d.o.o., UAB Arginta i Structura Concept d.o.o. odbijena je zbog isteka valjanosti ponude i garancije.

Za ponudu zajednice ponuđača China Road and Bridge Corporation i Beijing Enterprises Water Group Ltd VG Vodoopskrba je utvrdila da je nepravilna zbog neusklađene dokumentacije o nabavi kao i da je neprikladna jer nije relevantna za ugovor o javnoj nabavi jer bez značajnih izmjena ne može zadovoljiti potrebe naručioca.

Između dviju preostalih ponuda presudio je kriterij procesne garancije.

Procijenjena vrijednost radova, saglasno tenderu, iznosila je 21,28 miliona eura.
Na odluku VG Vodoopskrbe dopuštena je žalba Državnoj komisiji za kontrolu javne nabave. Žalbeni rok je u toku.

Foto: 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.