KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Vlasnik Perutnine će u Hrvatskoj proizvoditi hranu za kućne ljubimce

Proizvodni pogon će se nalaziti u blizini Zagreba i počet će s radom 2026., a njime će upravljati nova tvrtka MHP-a, Pet Food

Vlasnik Perutnine će u Hrvatskoj proizvoditi hranu za kućne ljubimce

Jurij Kosiuk, osnivač i glavni izvršni direktor MHP-a (Mironivski Hliboproduct), zajedno s predstavnicima svoje tvrtke, predstavnicima Vlade RH pod vodstvom Andreja Plenkovića predstavio je dosadašnja ulaganja tvrtke u Hrvatskoj, te potvrdio interes za nastavak ulaganja u povećanje kapaciteta poljoprivrede i prehrambene industrije.

Od kada je prisutna na tržištu, odnosno od 2019. godine, tvrtka MHP je kroz vlasništvo Perutnine Ptuj i PP Pipo Čakovec samo u Hrvatskoj uložila ukupno 44,5 miliina eura.

Ove godine tvrtka je preuzela tvrtku Toni, jednu od vodećih domaćih tvrtki u području otkupa, sušenja i skladištenja žitarica, au narednom razdoblju zajednički planiraju izgraditi novi proizvodni pogon za proizvodnju hrane za kućne ljubimce.

Proizvodni pogon koji će se nalaziti u blizini Zagreba, a njime će upravljati nova tvrtka MHP-a, Pet Food, počet će s radom 2026. godine.

Ukupna vrijednost investicije u kojoj se očekuje otvaranje 200 novih radnih mjesta je 40 miliona eura.

Kako je priopćila tvrtka, u prvom razdoblju planirana je proizvodnja 20.000 tona mokre hrane za kućne ljubimce, a potom će se od 2028. godine kapacitet povećati na 35.000 tona godišnje.

Foto: MHP

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.