KOMPANIJE I TRŽIŠTA

ERS daje blizu 2,5 miliona KM za izradu projekta za Kongresni centar

Objavljen je otvoreni pregovarački postupak za izradu Idejnog projekta za izgradnju centra koji će se prostirati na više od 37.000 m2

ERS daje blizu 2,5 miliona KM za izradu projekta za Kongresni centar

Nakon što je u martu ove godine izdvojila 100.000 KM za najbolje idejno rješenje Kongresnog centra u Trebinju, Elektroprivreda RS je objavila otvoreni pregovarački postupak za izradu idejnog projekta za budući Kongresni centar u Trebinju, za šta će izdvojiti 2,34 miliona KM. 
Arhitektonski studio ‘’Nekoliko’’ iz Zagreba u saradnji sa arhitektom Markom Gusićem pobijedio je u martu ove godine na konkursu koji je raspisala "Elektroprivreda Srpske" za najbolje idejno rješenje Kongresnog centra u Trebinju. Pobjedničkom rješenju pripala je nagrada u iznosu od 100 hiljada KM.  "Elektroprivreda RS" pripremila je još 2,34 miliona KM sa uračunatim PDV-om za izradu idejnog projekta za ovaj Kongresni centar. Objavljen je otvoreni pregovarački postupak za izradu Idejnog projekta za izgradnju Kongresnog centra koji će se prostirati na više od 37.000 kvadrata, izvještava RTVBN.

Iz opozicije problematizuju sam iznos, smatrajući da se radi o nerealnoj i pretjeranoj cifri. Takođe je sporna lokacija, koja je u neposrednoj blizini aerodroma u Trebinju člija se izgradnja ponovo najavljuje, kao i sam postupak nabavke jer iz opozicije tvrde da se pogoduje studiju ‘‘Nekoliko‘‘ iz Zagreba.

Foto: ERS

 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.