KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Pevex otvorio centralno skladište i najavio širenje izvan Hrvatske

Pevex otvorio centralno skladište i najavio širenje izvan Hrvatske

Hrvatski trgovački lanac Pevex otvorio je na zagrebačkom Jankomiru centralno skladište vrijedno 15 miliona eura.

Centralno skladište prostire se na više od 15.000 kvadratnih metara s pripadajućim prostorima, prometnicama i objektima. Zapadni dio Zagreba pokazao se idealnom lokacijom za Pevexov logističko-distributivni centar zbog dobre prometne lokacije, blizine zagrebačke obilaznice i pristupa autocesti, priopćeno je i iz Pevexa.

Centralno skladište Pevexa opremljeno je solarnim panelima za proizvodnju električne energije, čime je potvrđena orijentacija tvrtke na korištenje ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša te održivo poslovanje i uštedu energije.

Kako je naglasio predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo, investiciju su finansirali vlastitim sredstvima.

"Pred nama je širenje, do kraja godine ćemo promijeniti strategiju", rekao je te naveo da planiraju i širenje izvan Hrvatske, ali nije želio govoriti o detaljima.

Pevex danas zapošljava oko 2500 radnika u 29 centara, a 50 posto prihoda ostvaruje iz vlastitih pogona. Bubalo je rekao i da do kraja godine planiraju kupiti još zemljišta, a za mjesec dana otvorit će 30. zgradu u Poreču.

Pevex je među 25 vodećih tvrtki u Hrvatskoj po prihodima i neto dobiti, ali i dalje zapošljava samo ljude iz Hrvatske, nema stranih radnika, a koristi hrvatske proizvođače gdje god je to moguće.

Neto dobit Pevexa u 2023. godini iznosila je 43,87 miliona eura i veća je za 25,96 posto u odnosu na prethodnu godinu. Prihodi Pevexa iznosili su oko 446,1 miliona eura i porasli su za 15,55 posto u odnosu na 2022. godinu.

Fozo: Pevex

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.