KOMPANIJE I TRŽIŠTA

BOSQAR emisijom dionica do akvizicije Panvite

Većinski dioničar ORSO GLOBAL iskazao interes za učestvovanje u dokapitalizaciji

BOSQAR emisijom dionica do akvizicije Panvite

Hrvatski holding BOSQAR ( raniji naziv Mplus) objavio je u petak javni poziv za upis 196.405 redovnih novih dionica za dokapitalizaciju s ciljem finansiranja akvizicije slovenske Grupe Panvita.
Društvo je 4. oktobra 2024. obaviješteno da je njegov većinski dioničar ORSO GLOBAL d.o.o., koji trenutno posjeduje 51,29% udjela društva kapitala, iskazao opći interes za sudjelovanje u najavljenom povećanju temeljnog kapitala i upisu novih dionica, najmanje u razmjeru trenutnog relativnog udjela u temeljnom kapitalu.

Sudjelovanje ORSO GLOBAL d.o.o. o povećanju temeljnog kapitala podliježe odluci njegovih korporativnih tijela.

Grupacija BOSQAR nedavno je sa tvrtkama Regal - Trgovina, te Imo-Real i Imo-Rent. odnosno porodicom Polanič, potpisala ugovor o kupoprodaji 51% udjela u poljoprivredno-prehrambenom poduzeću Panvita. Većinski udio murskosoboške prehrambene tvrtke ima cijenu od 50 miliona eura, prema priopćenju dvije tvrtke.

Dokapitalizacijom Panvita planira ubrzati širenje na tržišta jugoistočne Europe.

BOSQAR bilježi snažan rast u posljednje četiri godine potaknut kombinacijom organskog širenja i spajanja i preuzimanja gdje su prihodi porasli na 260 miliona EUR i EBITDA na 35 miliona eura
Godišnji rast prihoda iznosio je 20%, a sličnim tempom rasla je i EBITDA.
Pozitivni pomaci nastavljeni su u prvoj polovici 2024. u usporedbi s istim razdobljem 2023. s povećanjem prihoda od 35% kao kao i povećanjem EBITDA od 18% kao rezultat organskog rasta  BPTO segmenta i formiranja vlastite HR poslovne vertikale.

Foto: BOSQAR

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
5.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.