KOMPANIJE I TRŽIŠTA

BH Pošta razmatra gradnju novog logističkog centra u Sarajevu

Aktuelna situacija uzrokovana brzim razvojem usluge brze pošte rezultirala je dosegom graničnih mogućnosti postojećih kapaciteta i organizacije

BH Pošta razmatra gradnju novog logističkog centra u Sarajevu

Javno preduzeće BH Pošta Sarajevo razmatra moguću gradnju novog Glavnog poštansko- logističkog centra u Sarajevu. 
S tim u vezi kompanija je objavila tender za izradu studije opravdanosti ulaganja u izgradnju ovakvog centra, čija je procijenjena vrijednost 95.000 KM bez PDV-a.
- Aktuelna situacija uzrokovana brzim razvojem usluge brze pošte rezultirala je dosegom graničnih mogućnosti postojećih kapaciteta i organizacije, i smatramo potrebnim istaći da je od krucijalne važnosti razmotriti ne samo povećanje kapaciteta, već i sva dostupna unaprijeđenja aktuelnih procesa kroz mehanizaciju, automatizaciju i informatizaciju, zatim i reorganizaciju te razmotriti i potrebu uvođenja ili razvoja novih usluga koje bi upotpunile ponudu, navode iz kompanije.
Postojeći glavni poštanski centar Sarajevo egzistira od 2005. godine, a pored glavnog centra, u objektu u Ulici Put života bb smješten je i dio službi regionalnog centra pošta Sarajevo čija je ingerencija, između ostalog, organizacija rada poštanskih jedinica na području KS. 
- Naše analize i razmatranja mogućih pravaca razvoja upućuju na potrebu da se eventualnom izgradnjom novog savremenog glavnog-poštanskog centra riješimo i važno pitanje decentralizovane dostave pošiljki brze pošte na području grada, a ogledalo bi se u organizaciji dvije centralizovane dostave, jedne za područje općine Stari Grad, Centar i Novo Sarajevo i druge za općine Novi Grad i Ilidža, pojašnjeno je u projektnom zadatku, prenosi ekapija.
Ponude za raspisani tender se mogu dostaviti do 23. oktobra.

Foto: BH Pošta
 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.