KOMPANIJE I TRŽIŠTA

NLB kreditira Izraelce za kupovinu Capital Plaze

Potpisan ugovor o dugoročnom kreditu sa kompanijom BIG CEE vrijedan 24 mil eura

NLB kreditira Izraelce za kupovinu Capital Plaze

NLB Banka je juče u Podgorici potpisala ugovor o dugoročnom kreditu sa izraelskom kompanijom BIG CEE u vrijednosti od 24 miliona eura na period od 10 godina za kupovinu ekskluzivnog poslovnog, stambenog i društvenog srca Podgorice, kompleksa Capital plaza. Ugovor su potpisale NLB d.d. iz Ljubljane i NLB Banka a.d. Podgorica koje su zajednički odobrile kredit.

- NLB Banka je ovim kreditom pokazala svoju spremnost da podrži snažne razvojne i strateške projekte u Crnoj Gori. Ova kreditna podrška kompaniji BIG CEE predstavlja dokaz naše predanosti i podršci razvoju preduzeća i poslovnih inicijativa kojima doprinosimo jačanju ekonomije, kao i stvaranju razvojnih mogućnosti i prilika u našoj zemlji. Ponosni smo na ukazanom povjerenju i prilici da pružimo kreditnu i savjetodavnu podršku ovom važnom projektu, izjavio je Marko Čelebić, izvršni pomoćnik člana Upravnog odbora NLB Banke ad Podgorica.
Andrej Lasič, član Uprave NLB zadužen za korporativno i investiciono bankarstv kazao je da je potpisanim ugovorom NLB  još jednom dokazala da nije samo regionalna sistemska finansijska institucija već i važan regionalni igrač. 

- NLB Banka je nas strateski partner u Crnoj Gori i veoma smo zadovoljni kako ostvarenom saradnjom tako i ukazanim poverenjem kroz finansiranje projekta Capital Plaza. izjavio je Alon Bargiora, CFO BIG CEE.

U ime NLB Grupe, ugovor su potpisali Martin Leberle, predsjednik Upravnog odbora NLB Banke ad Podgorica i Marko Čelebić, izvršni pomoćnik Upravnog odbora i direktor Sektora poslovanja sa pravnim licima NLB Banka ad Podgorica dok je u ime kompanije BIG CEE ugovor potpisao Alon Bargiora, finansijski direktor.

Foto: Capital plaza

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.