KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Banjalučka pivara očekuje 12 mil KM od izvoza

Naš proizvod je prepoznatljiv u cijelom regionu, rekao je generalni direktor Pivare Ilija Šetko

Banjalučka pivara očekuje 12 mil KM od izvoza

Banjalučka pivara očekuje ove godine izvoz u vrijednosti većoj od 12 miliona KM, kazao je  generalni direktor Pivare Ilija Šetko.

On je prilikom posjete ministra privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojina Mitrovića preduzeću rekao da su rekordne izvozne aktivnosti rezultat ulaganja u nove tehnologije, ali i uslove rada zaposlenih.

- Naš proizvod je prepoznatljiv u cijelom regionu, te se širi od Srbije, preko Crne Gore, Hrvatske, Slovenije, Mađarske, pa do Njemačke i Italije, tako da smo prošle godine zabilježili 10 miliona litara prodatog piva u izvozu, a ove godine očekujemo da to bude više od 12 miliona, rekao je Šetko.

Mitrović je istakao značaj ovog privrednog subjekta za Republiku Srpsku, kao jedine pivare na ovim prostorima, sa izvozom koji čini jednu trećinu ukupne proizvodnje.

-Njeno poslovanje ima veliki značaj za razvoj privrede Srpske, jer je njen ukupan prihod oko 41 milion KM, te zapošljava oko 240 radnika i izmiruje na vrijeme sve svoje obaveze, rekao je Mitrović novinarima nakon što je posjetio istorijsku izložbu “Banjalučke pivare” i proizvodne pogone preduzeća.
On je naveo da su ovi rezultati zasluga menadžmenta preduzeća, te njihovog nastojanja da se konstantno ulaže u razvoj proizvodnje, uvođenje novih tehnologija, te edukaciju radnika.

Foto: Banjalučka pivara

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.