KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Njemački Rewe sve bliže preuzimanju Tuša

Njemački trgovački lanac stekao je ekskluzivno pravo provođenja due diligencea i daljnjih pregovora o preuzimanju Engrotuša

Njemački Rewe sve bliže preuzimanju Tuša

Njemački trgovački lanac Rewe stekao je ekskluzivno pravo provođenja due diligence pregleda i daljnjih pregovora o preuzimanju Engrotuša, koji je preko tvrtke AH Invest 1 u 80-postotnom vlasništvu fonda Alfi, a petina je u posjedu osnivača tvrtke Mirka Tuša, piše ljubljanski Dnevnik.

Za kupnju Engrotuša zainteresirana je i hrvatska Fortenova grupa, vlasnik Mercatora. Očekuje se da će se uspješnim završetkom posla iz Engrotuša izdvojiti 43 drogerije, a njihova vlasnica postati Tuševa kći. Andraž Tuš, koji je u upravi Engrotuša, trebao bi postati vlasnik sedam Cash&carry trgovina koje se bave veleprodajom.

Zbog vlasništva nad Mercatorom, Fortenova grupa mogla bi imati problema s dobivanjem potrebnih dozvola od Javne agencije za zaštitu tržišnog natjecanja, jer bi u tom slučaju Mercator imao 40 posto tržišnog udjela, što je gornja granica dopuštene kontrole jedne tvrtke.

Trgovački lanac Tuš, četvrti po veličini u Sloveniji,već neko vrijeme je na prodaji. Finansijski fond Alfi, u čijem je vlasništvu tvrtka Engrotuš, još od kraja prošle godine provjerava interes potencijalnih ponuđača za kupnju.

Foto: Engrotuš

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
5.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.