KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Stigla potvrda: Alabar kupio Sunčani Hvar za veliki novac

CPI Property Group potvrdio prodaju 100% udjela tvrtke Sunčani Hvar Eagle Hillsu, pominje se cifra od 200 mil eura

Stigla potvrda: Alabar kupio Sunčani Hvar za veliki novac

CPI Property Group, u većinskom vlasništvu hotelske tvrtke Sunčani Hvar, potvrdio je u utorak Hini da je potpisao obavezujući ugovor o prodaji 100 posto udjela u tvrtkama Sunčani Hvar Nekretnine i Sunčani Hvar kupcu Eagle Hills, tvrtka za nekretnine i ugostiteljstvo. investitor i programer iz Abu Dhabija.

-CPI Property Group sa zadovoljstvom najavljuje potpisivanje obvezujućeg ugovora o prodaji 100 posto udjela Sunčani Hvar nekretnine doo i Sunčani hvar dd, kompanija koje posjeduju i upravljaju Hotelima Sunčani Hvar, jedinstvenim portfeljem ljetovališta na otoku Hvaru u Hrvatskoj. Kupac je Eagle Hills, investitor i developer iz Abu Dhabija u području nekretnina i ugostiteljstva, javlja CPI odgovarajući na upit Hine.

Za samu transakciju, odnosno postignuti iznos kupoprodaje, ne navode detalje, kao ni kada će ona biti dovršena, te dodaju da transakcija podliježe odobrenju Hrvatske antimonopolske agencije.

-CPI Grupa i dalje bilježi snažan interes ulagača za hotele jer su se turizam i poslovna putovanja u potpunosti oporavili od razdoblja rata. Sigurni smo da će Eagle Hills pridonijeti daljnjem uspjehu Hvara kao poželjne turističke destinacije, rekao je direktor CPI hotela (u grupi zadužen za ugostiteljstvo) Jan Kratina.

Iz Grupe su u utorak na upit Hine odgovorili da "nemaju više komentara osim te službene objave".

U medijskim napisima, prema navodnim izvorima iz struke, ali i drugima koji su anonimni, špekulira se da je prodajna cijena oko 200 miliona eura te da CPI grupa "prodajom nastoji smanjiti svoja pozamašna zaduženja, koja su "kriva« za brojne akvizicije".

Sunčani Hvar najznačajnija je otočna i ukupna hotelska tvrtka za Hvar i Splitsko-dalmatinsku županiju, ali i hrvatski turizam u cjelini, koja je u posljednjih 20 godina, od privatizacije do danas, promijenila nekoliko stranih vlasnika. Ulagali su u sadržaje hotela, ali i repozicioniranje tržišta na višu razinu kvalitete i ponude usluga. U vlasništvu CPI Grupe od 2014. godine, portfelj tvrtke uključuje nekoliko hotela, kampova, klubova na plaži i objekata. Dnevno može primiti oko dvije hiljade turista, a zapošljava oko 700 stalnih i sezonskih radnika.

Foto: Sunčani Hvar

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.