KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Godinu dana nakon temeljca: Nikla tvornica GS-Rama

Građevinski radovi na proizvodnoj hali u poslovnoj zoni Izlaz su pri kraju

Godinu dana nakon temeljca: Nikla tvornica GS-Rama

Kamen temeljac za moderni proizvodni pogon tvornice “GS-Rama” položen je tačno prije godinu dana. Radovi su od tada na ovom velebnom zdanju konstantni, a u poslovnoj zoni “Izlaz” svakim su danom sve vidljiviji dio tvornice za proizvodnju, kao i upravna zgrada.  

Rama je tako nakon 40 godina dočekala početak izgradnje modernog proizvodnog pogona, a Povelju koja je tog dana ubačena u temelje u metalnoj kapsuli, potpisali su: Snježana Köpruner, direktorica “GS-HOLDING“ GmbH Regensburg iz Njemačke, suradnici iz tvrtke Liebherr iz Bischofshofena, Helmut Kaindlom i Hannes Rieser i načelnik općine Prozor-Rama dr. Jozo Ivančević.

Okupljenima se tog dana na vrlo emotivan način obratila Köpruner, a njen nastup našao se u velikom broju medija diljem BiH. Mladi ljudi koji su se prijavili na obuku, kako bi nakon određenog vremena počeli raditi u Rami, sve kako bi osnovali obitelj i stvorili život u svojim domovima, Köprunerovoj je bio glavni pokazatelj da je odluka o otvaranju tvornice bila ispravna.
Impozantna građevina u poslovnoj zoni Izlaz svakim je danom bila sve vidljivija.  Zanimljivo je bilo pratiti radove na postavljanu montažnih elemenata od kojih su neki bili do 25 metara i težili do 40 tona.

Građevinski radovi na proizvodnoj hali su pri kraju. Nakon svih armirano-betonskih radova i montaže zadnjeg dijela krovne konstrukcije, paralelno su se izvodili radovi na postavljanju fasadnih i krovnih panela. Urađeni su vodovod i kanalizacija, kao i elektro i strojarske instalacije, što je preduvjet za instalaciju strojeva koji će se koristiti u proizvodnji.
Ugovor za izgradnju sa preduzećem Komatin je potpisan u rujnu 2022. godine. Projekt je ovo u vrijednosti oko 20 milijuna eura. Kompleks moderne arhitekture prostire se na deset tisuća metara četvornih i namijenjen je radu od 200 do 250 radnika. Općina Prozor-Rama u ovom projektu sudjeluje financijskom potporom od dva milijuna KM.

Foto: Ramski vjesnik
 

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
4.0
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.