KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Hemofarm planira investicije od 100 miliona eura

Cio region Zapadnog Balkana predstavlja za nas jedno tržište koje veoma obećava, kazao je direktor Zeliger

Hemofarm planira investicije od 100 miliona eura

Hemofarm planira investicije u iznosu od skoro 100 miliona eura, a ove godine očekuje dvocifreni rast, izjavio je u ponedjeljak generalni direktor te farmaceutske kompanije Ronald Zeliger.

Govoreći o planiranim investicijama, Zeliger je istakao da se pripremaju brojni projekti u narednih nekoliko godina, koje će Hemofarm "staviti u red mega-proizvodnih lokacija, čak i u međunarodnim okvirima".

-Iznos investicija koje planiramo blizu je cifre od 100 miliona eura i to će biti uloženo u oblast koja će obezbijediti konstantno snabdijevanje. Ova investicija predstavlja dio naše obaveze i riješenosti da obezbijedimo lanac snabdijevanja u budućnosti, rekao je Zeliger i naglasio da u 2023. godini očekuje dvocifreni rast Hemofarma.

Zeliger je podsjetio i da je ove godine Hemofarm na tržištu predstavio nekoliko novih lijekova – za multipla sklerozu, od koje u Srbiji boluje 10 hiljada ljudi, kao i jedan novi lijek protiv virusa gripa.

Hemofarm u Srbiji i regionu posluje kao dio njemačke Štada (STADA) grupe, koja ima poslovnu tradiciju dužu od jednog vijeka i jedan je od najvećih njemačkih investitora u Srbiji.

-Najbolji pokazatelj koliko je tržište Srbije bitno za STADA grupu je investicija od skoro 450 miliona eura, koliko je od 2006. godine uloženo u Hemofarm. Srbija i cio region Zapadnog Balkana predstavljaju za nas jedno tržište koje veoma obećava, tako da neprestano težimo da unaprijedimo svoje poslovanje i ojačamo našu lidersku poziciju, kazao je Zeliger za Cord, a prenosi Beta.

Foto: Hemofarm

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.