KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Aerodrom Mostar preuređuje zgradu, novi ugovor za Croatia Airlines

Projekt treba rezultirati novim izgledom interijera i eksterijera aerodromske zgrade, a zaključen je i novi poziv za letove za Zagreb

Aerodrom Mostar preuređuje zgradu, novi ugovor za Croatia Airlines

Aerodrom u Mostaru počeo je ambiciozan projekt preuređenja koji će rezultirati potpuno novim izgledom interijera i eksterijera aerodromske zgrade,izvještava Indikator.ba. Cilj ovog poduhvata je stvoriti savremeni i privlačan ambijent, s naglaskom na unapređenje iskustva putnika.

Aerodrom Mostar objavio je na društvenim mrežama mogući izgled nove zgrade, navodeći kako je krenuo sa projektom preuređenja.

Osim što će pridonijeti vizualnom dojmu te poboljšati funkcionalnost prostora, projekt bi trebao uskladiti aerodrom s najvišim standardima, čime će se povećati njezgova konkurentnost i atraktivnost za putnike.

Modernizacija će obuhvatiti prostorne promjene, tehnološka unapređenja i estetske inovacije.

Aerodrom Mostar izabrao je Croatia Airlines za najpovoljnijeg ponuđača za uspostavu redovne linije Mostar-Zagreb-Mostar u 2024. godini.
Hrvatska aviokompanija jedina se javila na javni poziv koji je objavljen 4. decembra, a zaključen 18. decembra.

Aviokompanija Croatia Airlines je početkom maja ove godine obnovila letove između Zagreba i Mostara stopirane uslje pandmije Covid-19 nakon što se kao jedina aviokompanija prijavila na javni poziv mostarskih vlasti za uvođenje letova iz glavnog grada Hrvatske uz subvencije. Za subvencioniranje letova iz budžeta Grada Mostara izdvojeno je milion KM.

Federalna vlada je nedavno dodijelila 1,3 miliona KM Aerodromu Mostar na ime subvencije za unapređenje avioprometa. Prema riječima Marka Đuzela, direktora Aerodroma Mostar, dio tih sredstva usmjerit će za održavanje jedine redovne linije sa Zagrebom.

Foto.Aerodrom Mostar

(Prilikom preuzimanja dijelova teksta ili teksta u cjelini obavezno navođenje izvora uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na https://indikator.ba/)

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.