KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Tri ponude za zakup Željezare u Nikšiću

Elektroprivreda Crne Gore putem javnog poziva daje u zakup proizvodne kapacitete u firmi kćeri EPCG Željezara Nikšić

Tri ponude za zakup Željezare u Nikšiću

Na Međunarodni javni poziv za izdavanje u zakup pogona Čeličane i Kovačnice Željezare Nikšić pristigle su tri ponude, konstatovano je danas na otvaranju ponuda u Elektroprivredi Crne Gore u Nikšiću.

Kompanija Neksan Miodraga Davidovića dostavila je ponudu zajedno sa kompanijama “Universal Energy (Kina) – Energy&Industrial Management Advisory Services” (Češka).

Pristigla su i ponude konzorcija “Kvalitetsbygg-Uber Nordic” i “8B Capital S.A.” iz Lugana – Švicarska. Detalji prve dvije ponude su na engleskom jeziku.

8B Capital predlaže neprekidan ciklus proizvodnje u tri smjene, ulaganja u iznosu od 5-6 miliona eura, kao i uposlenje do 150 radnika u fazama. Traže predviđeni zakup od 5 godina i dodatnih 5, a nakon toga i mogućnost otkupa Željezarinih pogona.

Putem e-maila na adresu EPCG stiglo je pismo od predstavnika kompanije “Wiesinger”, ali je predstavnik EPCG u Komisiji Miro Vračar rekao da se ova prijava ne može smatrati ponudom.

- Nakon otvaranja ponuda sve će se konstatovati zapisnikom. Uslijediće pregovarački postupak i ostaviće se mogućnost ponuđačima da dopune ponude, rekao je Vračar, izvijestila je Radio-televizija Nikšić.

Javni poziv za zakup Željezare objavljen je 11. decembra prošle godine, a protekle sedmice je službeno zatvoren.

Elektroprivreda (EPCG) putem javnog poziva daje u zakup proizvodne kapacitete u firmi kćeri EPCG Željezara Nikšić. Kako stoji u pozivu, prednost će pri odabiru poslovnog partnera imati tvrtke s tradicijom i referencama u proizvodnji kovanih ugljičnih, legiranih i alatnih čelika.

- Zakupac će imati mogućnost zakupiti proizvodne kapacitete sa potrebnim brojem zaposlenih (izborom iz postojećeg) ili zapošljavanjem novih radnika, navodi se u ranije objavljenom pozivu.

Najam se odobrava na minimalno pet godina uz mogućnost produženja trajanja ugovora. Zakup podrazumijeva plaćanje mjesečne zakupnine, uz mogućnost preuzimanja dijela ili svih radnika EPCG – Željezara Nikšić.

Foto: Pexels

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.