KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Kredit od 31 milion eura Turcima za prvi hotel Hyatt u Hrvatskoj

Dogus grupa gradi na mjestu nekadašnje tvornice Maraska u centru Zadra luksuzni hotel sa pet zvjezdica

Kredit od 31 milion eura Turcima za prvi hotel Hyatt u Hrvatskoj

Kreditnu liniju od 31,2 miliona eura dobili su turski Dogus i Zadar Resort za izgradnju luksuznog hotela pod upravom vodećeg hotelskog operatera Hyatta, izvijestili su savjetnici u poslu Divjak Topić Bahtijarević & Krka (DTB)

Savjetnici su izvijestili da su savjetovali zajmoprimca Zadar Resort i sponzora Dogus Croatia u dobijanju vrijedne kreditne linije s Privrednom bankom Zagreb i Hrvatskom bankom za obnovu i razvitak kao glavnim aranžerima. Mamić Perić Reberski Rimac savjetovali su Privrednu banku Zagreb i HBOR.

Kako navode iz DTB-a, “objekt će se koristiti za razvoj luksuznog hotela s pet zvjezdica u Zadru, koji će biti pod upravom vodećeg hotelskog operatera Hyatta”.

Dogus je jedan od najvećih turskih konglomerata s dugogodišnjim radom u Hrvatskoj u industriji turizma i slobodnog vremena. Iz DTB-a navode da je "izgradnja luksuznog hotela u Zadru jedna od najvećih investicija u hotelske kapacitete u Hrvatskoj. Završetak građevinskih radova i svih investicija hotela očekuje se u jesen 2024. godine.

Hotel, čija je gradnja počela u gradskoj jezgri na mjestu nekadašnje tvornice Maraska u centru Zadra odmah uz more raspolagat će sa 133 smještajne jedinice

Vrijednost investicije, prema najavama, iznosi 55 milona eura.

U prvom hrvatskom Hyatt Regency hotelu planirano je zapošljavanje do 140 ljudi.

Foto: ZadarResort

 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.