KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Počela gradnja Lidlovog objekta u Gračanici

Maloprodajni objekat koji će biti podignut u industrijskoj zoni u Gračanici trebalo bi da bude završen do kraja novembra

Počela gradnja Lidlovog objekta u Gračanici

U industrijskoj zoni u Gračanici u ponedjeljak su zvanično počeli radovi vezani za izgradnju objekta njemačkog trgovačkog lanca Lidl, čime se dodatno potvrđuje širenje njihovog prisustva na tržištu Bosne i Hercegovine.

Radne mašine su već u pogonu na gradilištu u industrijskoj zoni u Gračanici, gdje će biti izgrađen maloprodajni objekat. Trenutno se vrši ravnanje i nasipanje terena, a očekuje se da će izgradnja objekta početi u narednih 15 dana.

Kompanija Lidl BH je investitor tipizirane trgovine, dok je gračanička firma Roading angažovana kao izvođač radova. Projektant je firma SART iz Sarajeva, dok je nadzorni organ AIK-Inžinjering iz Banovića. Građevinsku dozvolu je izdala Gradska uprava Gračanice, a rok za završetak radova je 25. novembar ove godine, piše Klix.

Lokacija budućeg Lidlovog objekta u Gračanici je izuzetno povoljna, nalazi se tik uz magistralnu cestu Tuzla – Doboj, na raskrsnici puteva koji vode ka centru Gračanice i Petrovu.

Ovo je samo jedan u nizu objekata koje Lidl gradi u Bosni i Hercegovini, što jasno pokazuje njihovu namjeru da prošire svoje prisustvo na domaćem tržištu. Nedavno su radovi na izgradnji Lidla počeli i u sarajevskom naselju Halilovići. Njemački trgovački lanac planira uložiti milijardu KM u BiH i gradiće objekte u gradovima sa više od 30 hiljada stanovnika.

Foto: Pexels

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.