KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Porto Montenegro: Gradi se zgrada u kojoj kvadrat košta 50.000 KM

Porto Montenegro: Gradi se zgrada u kojoj kvadrat košta 50.000 KM

Kompanija Porto Montenegro, sinonim za luksuzno nautičko-turističko odredište, započela je svoju najnoviju i najuzbudljiviju avanturu – izgradnju novog kvarta nazvanog Synchro Yards, koji obećava unaprijediti i obogatiti već odlično iskustvo života u ovom renomiranom kompleksu. S potpisom poznatog arhitektonskog studija “Woods Bagot”, Sinchro Yards donosi revolucionarne koncepte luksuza i udobnosti, po cijenama i do 25.000 eura po kvadratu stana.

Ovaj ambiciozni projekat smješten je u zapadnom dijelu Porto Montenegra, uz morsku obalu duž poteza od mula 3 prema Seljanovu, te obećava da će predstaviti novu dimenziju ekskluzivnog života na primorju Crne Gore. Synchro Yards, nazvan po bivšem synchro liftu i hangaru brodogradilišta, bit će dom Aeris i IVO Residences, dvije rezidencijalne zgrade koje će definirati novi standard luksuza.

Ovaj kvart neće biti samo još jedno stambeno područje – bit će to zajednica koja odiše kreativnošću i kulturom, s bogatim sadržajem poput kluba na plaži s bazenima i lagunama, prostora za događaje i performanse, renomiranih restorana i butika. Restaurirana zgrada bivšeg brodogradilišta bit će centralno mjesto Sinchro Yardsa, pružajući počast industrijskoj baštini Porto Montenegra.
Planirani završetak izgradnje ovog ekskluzivnog kvarta zakazan je za 2026. godinu, a projekt će obuhvatiti i obnovljenu zgradu stare pilane Arsenala, koja će služiti kao Zbirka pomorskog nasljeđa Porto Montenegra. Važno je napomenuti da je izgradnja Sinchro Yardsa usklađena s Državnom studijom lokacije (DSL) Arsenal iz 2019. godine, čime se osigurava usklađenost s regulativama i očuvanje okoliša.
Uprkos ambicioznosti i obećavajućim mogućnostima koje donosi, projekt je također privukao pažnju Specijalnog državnog tužilaštva, koje je prošle godine pokrenulo istragu u vezi s planom izgradnje zgrada u moru. Ipak, kompanija Porto Montenegro nastavlja s uvjerenjem i predanošću svojoj misiji pružanja najvišeg standarda luksuza i kvalitete svojim klijentima.

Foto: Porto Monenegro

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.