KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Končar isporučuje transformatore Saudi Aramcu

Transformatori, koji rade na naponskom nivou od 380 kV, koristit će se u naporima nekonvencionalnog razvoja plinskog polja Jafurah

Končar isporučuje transformatore Saudi Aramcu

Hrvatski proizvođač električne opreme Končar Elektroindustrija priopćio je u ponedjeljak da je njegova jedinica Končar-Instrument Trasformers dovršila isporuku 21 strujnog mjernog transformatora državnom proizvođaču nafte Saudijske Arabije Aramco.

Ovi transformatori, koji rade na naponskom nivou od 380 kV, koristit će se u naporima nekonvencionalnog razvoja plinskog polja Jafurah, jednom od najznačajnijih Aramcovih projekata usmjerenih na pomoć energetskoj tranziciji, objavio je Končar u svom mjesečnom biltenu.

Bazen Jafurah, smješten na Bliskom istoku, prostire se na 17.000 kvadratnih kilometara i najveće je polje plina iz škriljca u regiji.

Dodatno, Končar – Mjerni transformatori će u aprilu isporučiti 18 strujnih mjernih transformatora, koji rade na naponskom nivou od 380 kV, a krajnji primatelj je Saudi Electricity Company (SEC), priopćeno je iz Končar Elektroindustrije.

Ovi transformatori bit će instalirani unutar trafostanica koje povezuju dalekovode od 380 kV između Afifa i Mahd Al Dahba u središnjoj regiji Saudijske Arabije.

Vrijednost poslova nije objavljena.

Foto: Končar

Štampa
Ocjeni ovaj članak:
Nema ocjena
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.