KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Hrvatska CIAK Grupa preuzela banjalučki SIM IMPEX

Akvizicija je obuhvatila dijelove LKQ Europe u Bosni i Hercegovini i Sloveniji

Hrvatska CIAK Grupa preuzela banjalučki SIM IMPEX

Hrvatska CIAK Grupa objavila je da je društvo C.I.A.K. Auto d.o.o. Hrvatska je 16. aprila  2024. potpisalo transakciju preuzimanja dviju kompanija – STAHLGRUBER trgovina d.o.o. Ljubljana i SIM IMPEX Banja Luka d.o.o., dijelove LKQ Europe,izvještava Indikator.ba.

Preuzimanje STAHLGRUBER trgovina d.o.o. Ljubljana (Slovenija)  je u potpunosti završeno, dok je izvršenje transakcije tvrtke SIM IMPEX d.o.o. Banja Luka ostaje predmet odobrenja nadležnih tijela. Stoga, s obzirom na neovisnost vanjskih institucija, sve daljnje obavijesti SIM IMPEX d.o.o. Banja Luka će biti pravovremeno objavljene po odlukama nadležnih vanjskih institucija.

Tvrtka STAHLGRUBER trgovina d.o.o. Ljubljana je jedan od nezavisnih distributera automotive aftermarket (IAM) u Sloveniji, koji ostvaruje promet od 12 miliona EUR kroz svoje tri podružnice i s portfeljem od preko 100.000 referenci. S iskusnim timom koji će i dalje voditi g. Benjamin Lenart kao predsjednik Uprave te poslovnom kulturom i poslovnom ekspertizom vrlo sličnom tvrtki CIAK Auto, očekujemo da ćemo u potpunosti iskoristiti sinergije i omogućiti Društvu još bolji rezultat u idućih godina kao C.I.A.K. Auto Slovenija, koristeći sve pozitivne aspekte Društva za daljnje jačanje tržišne pozicije CIAK Auto u Adria regiji, navode iz C.I.A.K grupe.

Uzimajući u obzir core business CIAK Grupe i njezinu prisutnost u Sloveniji, tvrtka STAHLGRUBER trgovina d.o.o. jedan je od sljedećih koraka za CIAK da napravi konsolidaciju u južnoj i istočnoj Europi.

Indikator.bapodsjeća da je SIM IMPEX Banja Luka  do sada bio u vlasništvu RHIAG-INTER AUTO PARTS ITALIA S.R.L.

LKQ Europe, zavisno poduzeće korporacije LKQ, sa sjedištem u Cugu u Švicarskoj, vodeći je distributer zamjenskih dijelova za automobile, komercijalna kombi vozila i industrijska vozila u Europi. Trenutno zapošljava oko 26.000 ljudi sa mrežom od preko 1.000 filijala i približno 6,1 milijardu dolara prihoda u 2021. godini. Organizacija snabdijeva više od 100.000 nezavisnih radionica u više od 20 europskih zemalja. Grupacija uključuje Euro Car Parts, LKQ Fource, grupaciju RHIAG, Elit, LKQ CZ, SiM Impex i grupaciju STAHLGRUBER, kao i kompaniju specijaliziranu za reciklažu Atracco. LKQ ima i manjinski udio u grupaciji Mekonomen.

 

 

Foto: CIAK 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.