KOMPANIJE I TRŽIŠTA

Žepačke kompanije najavile velike investicije

Profil Isolation trenutno realizira jedan od najvećih projekata u BiH, gradnju proizvodne hale cca 10.000 m2

Žepačke kompanije najavile velike investicije

Žepačke kompanije Profil-Isolation i Eagle-Technology najavljuju nove investicije.
Ovo je rečeno prilikom posjete ovim kompanijma kantonalnih ministara privrede Samira Šibonjića i ministra za rad, socijalnu politiku i izbjeglice Antionia Šimunovića.

Profil-Isolation bavi se hladnom i toplom izolacijom cjevovoda i elemenata industrijskih postrojenja, izradom i montažom kanala za klimatizaciju i ventilaciju objekata, montažom izolacijskih panela.

Preduzeće ima preko 100 uposlenih radnika u stalnom radnom odnosu a ovisno o potrebama projekta u stanju je angažirati dodatnu radnu snagu i podugovarače iz srodnih djelatnosti. Profil Isolation  trenutno realizira jedan od najvećih projekata u BiH, gradnju proizvodne hale cca 10.000 m2.

Eagle-Technology je jedna od najznačajnijih žepačkih firmi potpuno izvozno orijentirana.

Eagle-Technology je već duže vrijeme poznat kao lider u istraživanju i razvoju naprednih tehnologija u naftnom sektoru, ali i istraživanjima vezanim za proizvodnju postrojenja i uređaja za "zelenu industriju". Odluka da se usmjere prema zelenoj industriji i recikliranju plastike predstavlja veliki korak prema očuvanju okoliša i planetarnoj održivosti.

U preduzeću je stalno uposleno više od 100 radnika, a najavljeno je i proširenje kapaciteta proizvodnje i novo upošljavanje radnika.

- Samo novim investicijama i otvaranjem novih radnih mjesta možemo povećati broj zaposlenih,a jačanjem izvoza rast i razvoj Bosne i Hercegovine. Zahvalni smo našim privrednicima i njihovim uposlenicima nastavimo svakom proizvodu koji se izveze i proda van Bosne i Hercegovine. Pozivamo sve nas da proslavljamo uspjehe naših domaćih privrednika kao što slavimo pobjede naših reprezentacija i sportista. Istaknimo skupa svi da smo ponosni što se proizvodi naših firmi koristi širom svijata.  Vlada ZDK na čelu sa premijerom Nezirom Pivićem opredijeljena je da da maksimalnu podršku razvoju privrede u našem kantonu kao i jačanju konkurentnosti naših firmi,  naveli su ministri i dodali da opredijeljenost da poticajima olakšaju  poslovanje, privrednika i svih uposlenika.
Ministri u Vladi Zeničko-dobojskoh kantona izrazili su  zahvalnost vlasnicima firmi Tadiji Filipoviću i Ivi Klariću na gostoprimstvu, kao i spremnosti na podršku u budućem radu.

Foto: Vlada ZDK


 

Štampa
Molimo prijavite se ili registrirajte da biste mogli dodavati komentare.